Loading...

Atlas Trogir DMA d.o.o.

Turistička agencija Atlas Trogir osnovana je 1987. godine u Trogiru, a specijalizirana je za destinacijski menadžment. Naše usluge obuhvaćaju najveći dio turističke ponude Hrvatske poput smještaja u hotelima , privatnim apartmanima te starim kamenim vilama na Trogirskoj rivijeri te u ostalim dalmatinskim mjestima i gradovima duž Jadranske obale. Organiziramo također i izlete i ture te grupna i individualna putovanja uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča. U našoj ponudi su i usluge transfera, iznajmljivanja raznih vrsta prijevoza, jedrilica, rezervacija autobusnih i zrakoplovnih karata te pružanje svih vrsta informacija i savjeta vezanih za Vaša putovanja.

Avanturistička đirada dalmatinskim starinama

Privatna tura, 4 dana

10.07.2014

  Pogled u prošlost preko čiovskih svetišta

  Bogata je kulturna i povijesna baština Trogira. Uz prekrasnu prirodu u kojoj se nalazi, ovaj je šarmantni grad zaista podaren svim zemaljskim blagodatima. Krenite starim putovima povijesti i kulture Trogira i otoka čiova i otkrijte samozatajnu ljepotu srednjodalmatinske kulturne baštine. Specifičnost Trogira je u kiparskom umijeću na kamenu. Zbog te je ljepote i vrijednosti UNESCO njegovu staru jezgru uvrstio u popis svjetske baštine.

  Uhvatite svoj sretni trenutak

  Imate li sreće? Koliko je ona važna? Otkrijte čari Trogira potragom po ulicama za Kairosom, kako legenda kaže bogom sretnog trenutka, čiji je reljef pronađen prije sto godina u potkrovlju jedne trogirske palače. Posjetite samostan časnih sestara benediktinki te staru kulu Kamerlengo s koje se pruža prekrasan pogled na trogirsku rivu.

  Tradicijski sjaj Dalmacije

  Želite li upoznati Dalmaciju u pravom smislu riječi, mediteransku toplinu gradića na moru, ali i šarm gradića i netaknutog krajolika u njenom zaleđu, pođite s nama na putovanje kroz njezine prekrasne krajolike i gradove. Posjetite mlinice Pantan, jedinstven spoj prirode i povijesti i stanište brojnih vrsta riba, ptica i autohtonih biljaka, koje su proglašene posebnim ornitološko ihtiološkim rezervatom.

  Morskim kajakom trogirskim arhipelagom

  Trogirsko je područje sa svojim mnogobrojnim otočićima, uvalama, plažama i kulturnim znamenitostima izuzetno zanimljivo, a kada još svu tu prirodnu, povijesnu, kulturnu i gastronomsku ljepotu upoznajete na jedinstven, rekreativan i avanturistički način - veslajući morskim kajakom, nezaboravan je to doživljaj.

  Dalmacija kao suvenir

  Nebrojene su ljepote trogirskog kraja, doživite ih na poseban način. Budite stalno u pokretu i zabavite se obilazeći povijesne, kulturne, prirodne i rekreacijske sadržaje. Vidjeti Trogir i stare mlinice Pantan na neobičan način - iz morskoga kajaka, poseban je doživljaj baš kao i šetnja otokom Čiovom putovima naših starih.

  Biciklom putovima starih težaka

  Nasuprot Trogira, u kaštelanskom zaljevu smjestilo se Čiovo, šarmantni otok s puno uvala i plaža i bogatom tradicijom. Naš put počinje ispred dominikanskog samostana posvećenog sv. Križu kojem je pustinjak iz Prizidnice kao zavjetni dar iz maslinovog drva izradio i na svojim plećima donio križ visok dva metra. Posjetit ćemo i stari čiovski kamenolom iz kojeg su nekada vrijedne ruke vadile kamen za kamene kuće i uličice.

  Baština i avantura cetinske krajine

  Dalmatinska zagora - bogata, tajanstvena i nepoznata. Istražite je s nama i uživajte u njezinim ljepoticama: rijeci Cetini, pritoku Rudi, potoku Grabu i špilji Vodenoj peći. Posjetite grapske mlinice, stare čak oko šesto godina, u kojima i danas možete kupiti brašno. U sjeni stabala, uz žubor potoka i zelenilo rijeke uživat ćete u nadaleko čuvenim gastronomskim delicijama toga kraja te kušati i rimske delicije jer tu se još uvijek kriju mnogi ostaci iz rimskih vremena.

Kontakt

ATLAS TROGIR DMA D.O.O.

ID Kod:HR-AB-21-060157318
Adresa:Rimski put 5, 21220 Trogir
Osnovana:1999. godine
Telefon:+385 21 881374
Fax:+385 21 884744
E-mail:info@atlas-trogir.hr
Web:www.atlas-trogir.hr
Web:www.atlas-trogir.net