Loading...

Prvi Wine, olive & heritage festival u Jelsi na Hvaru

16.05.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Održat će se od 23. do 26. svibnja 2019.

Wine, olive & heritage festival 2019. se održava prvi put u Jelsi na otoku Hvaru od 23. do 26. svibnja ove godine. To je manifestacija koja će tijekom četiri dana uz domaće i strane sudionike promovirati kulturu otoka Hvara na više razina, a u prvom je planu  promocija domaćih vina i maslinovih proizvoda otoka Hvara u suradnji s gostima festivala.

Festival je namijenjen domaćim i stranim turistima, a cilj je promocija domaćih hvarskih proizvođača u okviru pojma „mediteranske prehrane“ koja baštini „skup znanja i vještina o pažljivom odnosu prema prirodnim izvorima kopna i mora važnih za dostupnost hrane, kvalitetu životnog prostora  i stabilnog ekološkog sustava“. Ideja festivala je da ga stvaraju lokalni ljudi svojim proizvodima i idejama, svojom željom za zajedničkim napretkom, ali i da uz goste-uzvanike  nauče i nešto novo.  Festival teži promovirati „sve najboje od Hvara“ na zabavnoj i edukativnoj razini. Službeni #hashtag : #najbojeodHvara #JelsaWOH

Festival se službeno otvara u četvrtak 23. svibnja u jelšanskom parku, dok će se u petak i subotu, 24. i 25. svibnja, na rivi od 20h predstaviti svi sudionici festivala uz degustaciju lokalnih vina i ulja. Zatvaranje festivala uz podjelu zahvalnica predviđeno je za u nedjelju, 26. svibnja  u 11h.

Program pogledajte ovdje.

Više o festivalu pročitajte ovdje.

Izvor i foto: TZ Jelsa

 

 

Vaši komentari