Loading...

100 dvoraca Sjeverne Hrvatske

11.01.2021
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Zajednički projekt TZ Krapinsko-zagorske, TZ Međimurske i TZ Varaždinske županije

Povjerenstvo za udruživanje turističkih zajednica Ministarstva turizma i sporta prihvatilo je i posebno istaknulo kvalitetu zajedničkog projekta TZ Krapinsko-zagorske, TZ Međimurske i TZ Varaždinske županije: 100 dvoraca Sjeverne Hrvatske. Potpisivanjem Sporazuma o projektnom udruživanju triju predsjednika Turističkih zajednica župana Željka Kolara, župana Matije Posavca i predsjednika Turističke zajednice Varaždinske županije Željka Bedekovića, projekt je i formalno započeo.

Povezivanje dvoraca, kurija i utvrda sjeverne Hrvatske u cjeloviti turistički proizvod prilika je za njihovu valorizaciju, turističko pozicioniranje, a u budućnosti i obnovu. Najgušća koncentracija povijesnih zdanja upravo je na prostoru naših triju najmanjih županija, međutim turistički ih je vrednovano svega nekoliko i to isključivo u muzejske svrhe, poput Trakošćana, Velikog Tabora, Gornje Stubice, varaždinskog i čakovečkog Starog grada. Oni pojedinačno privlače gotovo 200.000 posjetitelja godišnje. 

Projektne aktivnosti razrađene su i definirane za sljedeće trogodišnje razdoblje, a uključuju: sistematizaciju dvoraca, kurija i utvrda sjeverne Hrvatske po nekoliko kriterija, selekciju turističko-tržišno najspremnijih dvoraca, kreiranje jedinstvenog, zajedničkog vizuala i slogana, izradu jedinstvenog interpretiranja pojedinih lokacija, izradu baze fotografija i kratkih videosnimaka, izradu web stranice, kreiranje tematskih ruta, tiskanje kataloga i ostalih promotivnih materijala, izradu tematskih suvenira, edukaciju turističkih vodiča. uključivanje rute u agencijsku ponudu, promociju na domaćem i inozemnom tržištu, edukaciju domicilnog stanovništva kroz znanstvene, ali i popularne skupove, predavanja i tematska događanja. 

Osim toga, uključuju i prisustvo projekta na tematskim događanjima oko dvoraca koje organiziraju udruge, vlasnici i druge institucije s ciljem samoodrživosti, zajedničkog upravljanja, promotivnih i ostalih aktivnosti koje možete pronaći ovdje

Koordinator projekta je TZ Varaždinske županije, a otvaranjem ovogodišnjeg adventskog kalendara na palači Varaždinske županije s 24 fotografije dvoraca, kurija i utvrda iz Varaždinske županije simbolično su započele i prve aktivnosti na projektu.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica 

Autor fotografije: Ivo Biočina, Trakošćan

Vaši komentari