Loading...

Travelife ishodio akreditaciju Globalnog vijeća za održivi turizam

06.02.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Stjecanje akreditacije potvrda je predanosti Travelife sustava u promicanju razvoja održivih turističkih proizvoda i usluga

Svrha Globalnog vijeća za održivi turizam akreditacijskog (GSTC) programa je prepoznati i nagraditi istinske praktičare održivog turizma. Postizanje GSTC-akreditiranog statusa znači da program Travelife certifikacije u potpunosti slijedi najviše, vrlo zahtjevne međunarodne standarde, što ih dodatno razlikuje od ostalih certifikacijsih programa u svijetu. Certifikat ‘GSTC-Accredited’ do danas je steklo samo 5 programa.

"U vrijeme kada se turizam suočava s velikim izazovima i učincima kontinuiranog rasta, Travelife sustav nudi tvrtkama u turističkom sektoru mogućnost upravljanja svim svojim poslovima na istinski održiv način. GSTC akreditacija pozicionira Travelife među odabranu skupinu certifikacijskih tijela koja zadovoljavaju najviše standarde ", ističe Luigi Cabrini, predsjednik GSTC-a i savjetnik glavnog tajnika UNWTO-a.

Naut Kusters, generalni direktor Travelife-a za turisitčke agencije i turoperatore: "Ishodovanje GSTC akreditiranog statusa priznanje je za postignuća  i vodeću ulogu koju je Travelife sustav ostvario u proteklom desetljeću u području integracije održivosti u opskrbni lanac turističkih agencija i turoperatora. Očekujemo da će status GSTC akreditacije biti dodatni poticaj agencijama za stjecanje statusa Travelife Certified".

UHPA, vodeća strukovna udruga u turizmu u Hrvatskoj, dugogodišnji je partner Europskog centra za eko i agro-turizam (ECEAT) koji upravlja Travelife sustavom za turisitčke agencije. Temeljem ugovora o dugoročnoj suradnji, UHPA je osigurala kontinuiranu brigu, stručnu podršku i konzultacije u vezi obuke, implementacije te certificiranja turističkih agencija i turoperatora u Hrvatskoj za Travelife sustav. Trenutno je 17 agencija u angažiranom statusu (prva faza), a 7 je uspješno prošlo postupak certifikacije i steklo status Travelife Partner (druga faza).

Više informacija o Travelife sustavu certificiranja potražite  na mrežnoj stranici UHPA-e www.uhpa.hr ili  www.travelife.info, a o GSTC-u na mrežnoj stranici: www.gstcouncil.org

 

Foto i Izvor: Travelife

Vaši komentari