Loading...

Travel+Leisure: 6. mjesto najboljih otoka u Europi Hvaru i dalmatinskim otocima

09.09.2021
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Listu čini 20 najboljih europskih otoka

U ovoj izazovnoj turističkoj godini, kada je bio cilj promovirati Hrvatsku kao sigurnu destinaciju i ostvariti što bolji turistički rezultati, ugledni američki mjesečni časopis Travel+Leisure visoko je pozicionirao otok Hvar na listu 20 najboljih europskih otoka.

Hvar i dalmatinski otoci zauzeli su visoko šesto mjesto u društvu otoka Mílos, Folegandros i Santorini (Grčka), Madeira (Portugal), Sicilije (Italija) i drugih.

Uredništvo magazina Travel+Leisure, koji je uz National Geographic Traveler i Conde Nast Traveler, jedan od najutjecajnijih časopisa za putovanja na svijetu, u članku ističe kako je na Hvaru moguće upoznati bogatu povijest i kulturu, kušati poznata hvarska vina te odsjesti u vrhunskom smještaju.

„I ovoga puta Hvar je kao destinacija prepoznat po širini svoje ponude i najvišim turističkim kriterijima koje nudi posjetiteljima.“, izjavio je Petar Razović, direktor TZ grada Hvara te je naglasio kako je ovom priznanju uvelike pomogao projekt Safe stay in Croatia, Ministarstva turizma i sporta. Treba dodati i to da su turisti iz Sjedinjenih Američkih Država u srpnju i kolovozu u ukupnoj strukturi ostvarenih dolazaka i noćenja zabilježili rezultate slične 2019. godini.

Izvor i foto: TZG Hvara

Vaši komentari