Loading...

150 godina organiziranog turizma u gradu Hvaru

08.05.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Bogati program obilježava se od 10. do 15. svibnja 2018. godine

Grad Hvar dočekuje svoju veliku obljetnicu 150 godina organiziranog turizma, koju će bogatim programom obilježiti od 10. do 15. svibnja 2018. godine.

Središnja proslava bit će na različitim lokacijama, a posebno se izdvaja početak 10. svibnja s enološkim festivalom "Hvar-otok vina", nakon čega slijedi Fjera sv. Prošpera, zaštitnika Grada Hvara, s prigodnim folklornim i koncertnim programima. U nedjelju 13. svibnja bit će Bal jedara i modna revija Hvar Dress Code, a središnja proslava 15. svibnja sa nizom događanja.

Obljetnicu 150 godina organiziranog turizma iskoristiti će se za proces dugoročnog brendiranja grada pod oznakom Hvar150. Taj proces trajati će pet do deset godina, u sklopu čega će sve biti u znaku brojke 150.

"Hvar se već polako puni posjetiteljima iz Hrvatske i svijeta, kojih će u tjednu obilježavanja 150 godina turizma zasigurno, s obzirom na najave i buking, biti mnogo. I prva četiri mjeseca ove godine za grad Hvar su bila iznimno dobra, s porastima dolazaka turista od 16 te noćenja od 6 posto u odnosu na isto vrijeme prošle godine, što je i važnije jer se radi o predsezoni", doznaje se od direktora Turističke zajednice grada Hvara Petra Razovića.

Gradonačelnik Hvara i predsjednik gradske Turističke zajednice Rikardo Novak ističe da se za grad Hvar kaže kako je oduvijek biser hrvatske turističke ponude, zbog UNESCO lokaliteta i nematerijalne baštine, prirodnih ljepota i drugih specifičnosti, te je uvijek na svjetskoj turističkoj karti pozicioniran među deset najvažnijih odredišta u Hrvatskoj.

Više pročitajte ovdje ili na mrežnim stranica TZ Hvara. 

Izvor i foto: Hina i MINT, TZ Hvar

Vaši komentari