Loading...

2020. donosi nastavak pozitivnih turističkih trendova

19.12.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Iduća godina posebna zbog niza međunarodnih predstavljanja i događanja

Iduća godina za turizam i ukupno gospodarstvo bit će posebna zbog niza međunarodnih predstavljanja i događanja, od predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a i Rijeke kao Europske prijestolnice kulture do Svjetske izložbe EXPO Dubai, a očekuje se i nastavak pozitivnih turističkih trendova, ocjena je ministra turizma Garija Cappellija.

"U 2020. brojni međunarodni događaji na kojima će sudjelovati Hrvatska te oni koji se organiziraju u zemlji velika su prilika da prezentiramo sve što nudimo, pri čemu će turizam svakako biti jedan od nositelja zbog promotivnih mogućnosti i snage brenda turističke destinacije", kaže u razgovoru za Hinu Cappelli, koji naglašava da u 2020. godinu ulazimo i s pozitivnim trendovima kada su u pitanju prihodi, investicije i turistički promet.

Ove godine su u turizmu prvi puta premašene brojke od 20 milijuna turističkih dolazaka i milijardu eura najavljenih investicija u jednoj godini, a ministar Cappeli smatra da bi temeljem dosadašnjih pokazatelja ova godina trebala biti rekordna i po ostvarenim prihodima.

"Turističke najave za 2020. trenutno su također dobre i ulazimo spremni u turističku 'utrku'. Promjene u turističkim trendovima sa sve većim udjelom individualnih dolazaka i kasnijim bukingom čine cjelokupni turistički sustav u svijetu puno dinamičnijim, a samim time i 'borba' za svakog turista traje tijekom svih 12 mjeseci u godini. No, siguran sam kako će trud u vidu unapređenja kvalitete i novih ponuda naši gosti prepoznati kao što su i prethodnih godina", naglašava ministar.

Iznimno važnim ministar Cappelli drži razdoblje predsjedanja Hrvatske Vijećem EU, koje se planira, kako otkriva, maksimalno iskoristiti za promociju Hrvatske u Europi i svijetu na svim razinama - od trgovinske suradnje i privlačenja investicija do, naravno, promocije Hrvatske kao turističke destinacije.

Što se tiče Ministarstva turizma u 2020. godini, ministar Cappelli najavio je zakonske promjene koje stupaju na snagu s 1. siječnjem, a uključuju drugačiji način reguliranja i uređenja sustava turističkih zajednica i promociju hrvatskog turizma, plaćanje turističke članarine i turističke pristojbe, kategorizaciju, stopu PDV-a i ostalo. Također, ministar je istaknuo kako je u pripremi i nova strategija hrvatskog turizma u 2020., kao i Nacionalna razvojna strategija do 2030. godine.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: Ministarstvo turizma

Vaši komentari