Loading...

23. Svjetski susret Spačeka u Samoboru

30.07.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Održava se od 30.07. do 04.08.2019.

U Samoboru se od 30.7. do 4. 8.2019. godine održava susret ljubitelja popularnih francuskih automobila – spačeka ili 2CV. Riječ je o najmasovnijem okupljanju vozača i simpatizera Citroënovog legendarnog automobila 2CV, popularno zvanog Spaček, koji se neprekidno održava od 1975. godine. Susret u Samoboru organizira Hrvatski 2CV Citroën Klub, a ovo će biti prvi puta da se takav događaj održava u Hrvatskoj.

Na 23. svjetski susret Spačeka očekuje se dolazak oko 3000 vozila s više od 12000 sudionika iz više od 30 zemalja svijeta. 

Susret ljubitelja spačeka u Samoboru savršena je prilika za obilježiti stoljeće Citroëna u Hrvatskoj i tom prigodom će biti izložen „Muzej 100 godina Citroëna“ gdje će posjetitelji moći vidjeti originalne eksponate iz tvornice Tomos i Cimos. Također će biti organizirana 2CV povorka s 200 vozila Spačeka do Trga bana Jelačića u Zagrebu te off road vožnja po Žumberku.

Iako se glavni dio eventa održava u Samoboru, nakon susreta kreće se na 2CV Adriatic Ride koji će predstaviti i druge krajeve – Gorski kotar, Liku i obalu sa završetkom u okolici Splita, dok će 2CV Continental Ride proći kroz kontinentalnu Hrvatsku – Zagorje, Sisak, Lonjsko polje i Slavoniju. Hrvatske regije se na susretu mogu predstaviti kroz tzv. kornere, a projekt je dobio potporu HTZ-a kao jedno od 30 top događanja.

Cijeli program susreta možete pronaći ovdje.

Više o temi pročitajte ovdje.

Info: TURIZAM info, tportal.hr, Hrvatski 2cv Citroën klub, Grad Samobor

Foto: Hrvatski 2cv Citroën klub

 

Vaši komentari