Loading...

25 godina Udruge hrvatskih putničkih agencija 1992.-2017.

09.02.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

UHPA je tijekom svog postojanja u mnogočemu bila pionir ne samo u zemlji, nego i u svijetu

Prije 25 godina, 8. siječnja 1992. godine pedesetak predstavnika hrvatskih turističkih agencija i drugih dionika turističke industrije, istaknutih stručnjaka i entuzijasta, na Osnivačkoj skupštini koja je održana u tadašnjem hotelu Intercontinental (danas Westin) Zagreb, donijelo je povijesnu odluku o osnivanju strukovne udruge – Udruženja hrvatskih turističkih agencija (UHTA). Godinu dana kasnije, na 1. Skupštini UHTA-e 28. siječnja 1993. udruga mijenja naziv u Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA). 

Udruga je osnovana u okrilju vrlo dramatičnih povijesnih trenutaka, na koje nas, u svom prilogu u monografiji tiskanoj povodom 20 godina UHPA-e, podsjeća prof.dr.sc. Boris Vukonić, inicijator osnivanja. Od samog osnutka UHPA se opredijelila za kontinuirano podizanje kvalitete agencijskog poslovanja i cjelokupnog hrvatskog turizma. Kroz sve ove godine, prateći i uspješno se prilagođavajući globalnim trendovima, turističke agencije su svojim kreativnim djelovanjem dokazale da su temeljni i neizostavni dionici hrvatskog turističkog gospodarstva.

Udruga je tijekom svog postojanja u mnogočemu bila pionir ne samo u zemlji, nego i u svijetu. To potvrđuju brojne aktivnosti i projekti koji su realizirani tijekom četvrt stoljeća postojanja UHPA-e. Uspješan rast i razvoj UHPA-e ne bi bio moguć bez aktivnog angažmana njenih članica te suradnje s brojnim partnerima iz turističke struke, organizacijama,  institucijama, suradnicima i  stručnjacima iz Hrvatske i inozemstva.

Zahvaljujemo svim vjernim članovima i partnerima te se nadamo da će nas, kao i do sada, i dalje podržavati u našem djelovanju. 

 

Vaši komentari