Loading...

26. Dani hrvatskog filma u Zagrebu

14.06.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Održat će se od 16. do 20. lipnja na pet različitih lokacija u gradu

Nacionalna i kulturna manifestacija 26. Dani hrvatskog filma održat će se od 16. do 20. lipnja 2017. godine u Zagrebu u kinu Tuškanac, na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac, u Centru za kulturu Trešnjevka, Parku Stara Trešnjevka i Akademiji dramske umjetnosti. 

Kao i dosad, filmska ponuda će se sastojati od glavnog natjecateljskog programa te niza popratnih programa koji obuhvaćaju retrospektive filmova iz hrvatske baštine i susjednih zemalja, izložbe, okrugle stolove, tribine, promocije knjiga te kulturno-zabavni program. Osim novog termina i novih lokacija, ovogodišnje izdanje DHF-a donosi i novi način selekcije filmova te nove (privremene) organizatore. 

Cilj ove manifestacije je predstaviti, promicati i vrednovati godišnju produkciju kratkometražnog i srednjemetražnog filma, kao i dugometražnu produkciju. Svrha je pružiti uvid u nacionalnu baštinu i suvremena kretanja u regionalnim kinematografijama u kojima participiraju domaći autori i producenti.

Održavanje festivala od strateške je važnosti za ostvarenje Nacionalnog plana promicanja audiovizualnog stvaralaštva Hrvatske te predstavlja doprinos kulturnom životu grada Zagreba.

Ovogodišnji program pogledajte ovdje, a više informacija možete pronaći na službenim stranicama.

 

Izvor i foto: DHF

Vaši komentari