Loading...

70 godina Nacionalnog parka Plitvička jezera

08.04.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Ulaz od 22. do 28. travnja znatno povoljniji

Iznimnom prirodnom ljepotom Plitvička jezera su oduvijek privlačila zaljubljenike u prirodu, a 8. travnja 1949. proglašena su prvim NP-om u Hrvatskoj. Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i jezera, jedinstvena je univerzalna vrijednost zbog koje su Plitvička jezera 26. listopada 1979. upisana i na Unescovu Listu svjetske baštine. Upravo zato ove godine obilježava se 70 godina od proglašenja Plitvičkih jezera Nacionalnim parkom i 40 godina od upisa na UNESCO-vu Listu svjetske baštine.

 

Povodom 70. rođendana Nacionalnog parka Plitvičkih jezera organizirat će se mnoge aktivnosti i pogodnosti za posjetitelje - četiri tematska tjedna (geologije i šuma, kulturne baštine i povijesti, flore i faune te vode i sedre) i serija od 70 priča o vrijednostima i zanimljivostima tog parka koje će se objavljivati tijekom cijele godine.

 

Kako bi veliki rođendan proslavili s posjetiteljima, od 22. do 28. travnja NP Plitvička jezera pripremili su i promotivne cijene ulaznica koje je moguće kupiti isključivo online putem mrežnih stranica NP Plitvička jezera. 

 

Više informacija možete pronaći ovdje.

Izvor i foto: NP Plitvička jezera

 

 

Vaši komentari