Loading...

9. ETNOFILm festival u Rovinju

26.04.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Održava se od 27. do 29. travnja 2017.

U organizaciji Etnografskog muzeja Istre te u suradnji s IKA-Istarskom kulturnom agencijom i Istarskom filmskom komisijom, u četvrtak 27. travnja 2017. započinje deveti ETNOFILm festival u Rovinju.

Program kreće Istarskim filmskim danom, te donosi četiri priče redatelja s lokalnog područja i filmova o istarskim lokalitetima i kulturi. Premijerno će se prikazati Kontraband redateljice Viviane Brkarić, a posjetitelji će imati prilike pogledati i Je letrika ubila štrige? autora Cristiana Crissa Kolacia i Viviane Brkarić, Dragan Hunt - work in progress autorica Eluned Zoe Aiano i Alesandre Tatić te Od Kršana do Peroja Igora Bezinovića. 

Petak, 28. travnja  i subota, 29. travnja rezervirani su za filmski program selektora Bojana Mucka i Lee Vene koji su okupili specifičan presjek filmova iz čijih je pristupa zanimljivo iščitavati aktualna etnografska kretanja, temu antropološkog turizma kao i aktualna pitanja migranata i izbjeglištva. U subotu će posjetitelji imati prilike upoznati se i s dvoje hrvatskih umjetnika, Anom Hušman i Igorom Grubićem, ali i slovenskom redateljicom Anom Trebše.

U poslijepodnevnim satima na programu je Okrugli stol nakon kojeg posjetitelji mogu pogledati posljednji film službenog programa A inceput ploaia Michelea Lancionea. 

Subota je, osim filmskog programa, rezervirana za besplatnu jednodnevnu radionicu Nezavisnog filmskog stvaralaštva Vanje Miljak koja započinje u 10:00 sati.

Večer donosi otvaranje izložbe Grad od čelika Matije Debeljuha, čime ETNOFILm i udruga FARO11 nastavljaju ciklus Nevjerni Toma u Galeriji sv. Toma.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama organizatora.

 

Kontakt:

Tamara Nikolić-Đerić, direktorica festivala

tel: 098 168 8367

 

Izvor: IKA - Istarska kulturna agencija 

Fotografija: Etnografski muzej Istre

Vaši komentari