Loading...

Advent u Zagrebu počinje 1. prosinca

09.11.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Trostruki najbolji advent u Europi, počinje u subotu 1. prosinca i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 6. siječnja 2019.

Direktorica turističke zajednice grada Zagreba, gospođa Martina Bienenfeld predstavila je danas novi koncept manifestacije Advent u Zagrebu na tiskovnoj konferenciji koja je održana u zagrebačkom hotelu Esplanade. Tiskovnoj konferenciji nazočili su ministar turizma Gari Capelli, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te brojni partneri, sponzori, predstavnici državnih tijela i institucija, turističke industrije, gospodarstva, medija i dr.

Ovogodišnji koncept Adventa u Zagrebu temelji se na 3 teme. Jedna je inspirirana Ivanom Brlić Mažuranić i bajkama, druga je tema klasična glazba s brojnim koncertima. „Treća tema je ekologija pa smo apelirali na brojne partnere da izbjegavaju plastičnu ambalažu i što više koriste reciklirane materijale“, istakla je direktorica TZ grada Zagreba. Pored tradicionalnih lokacija, Turistička zajednica grada Zagreba s parterima je pripremila i nove programe. Tako će se kao nove lokacije ove godine predstaviti Advent u Maksimiru, koji nudi osmišljenu zabavu za cijelu obitelj, u suradnji sa ZOO vrtom Zagreb. Advent Stara Tkalča oživjet će duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola i prikazati tradicionalne obrte. Također, novost je i Filmski Advent u sklopu kojeg će se u kinu Europa prikazivati božićni filmovi za sve uzraste, a Prolaz sestara Baković bit će prigodno uređen kao set sa snimanja božićnog filma.

Kako je istakla direktorica TZ grada Zagreba, ove godine poseban naglasak je stavljen na kulturna događanja. Za vrijeme Adventa u Zagrebu održat će se čak osam različitih prigodnih glazbenih festivala: Adventfest u Katedrali, Advent Classic Fest, Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu, koncerti u srkvi sv. Katarine, Koncertni program Zagrebačkih solista za Advent u Zagrebu, Advent u župi sv. Blaža, S božićnih balkona Zagrebu i Božić s klincima. Bogat program u prosincu posjetitelje i građane također očekuje u HNK Zagreb, Hrvatskom glazbenom zavodu, KD Vatroslav Lisinski te prigodne izložbe u Etnografskom muzeju, Muzeju za umjetnost i obrt te Galeriji Arheološkog muzeja.

Advent u Zagrebu najvažnije je događanje u našem glavnom gradu, a prošle godine zabilježen je porast od 17% u dolascima i 18% u noćenjima. Naime, prema podacima TZGZ, u prosincu 2017. godine, zabilježeno je 111.429 dolazaka i 201.734 noćenja, dok je 2016. godine u prosincu ostvareno 94.573 dolazaka i 169.095 noćenja.

Sve novosti, servisne informacije o parkingu i posebnim ZET-ovim linijama, popustima i pogodnostima za posjetitelje koji će u to vrijeme poželjeti biti u Zagrebu te detalji pojedinih programa dostupni su na mrežnoj stranici Adventa u Zagrebu www.adventzagreb.hr

Izvor: TZGZ i UHPA

Foto: UHPA

 

Vaši komentari