Loading...

Alitalia proglasila stečaj

03.05.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Zbog ozbiljne gospodarske i financijske situacije, odlučeno je da će tvrtka ući u stečajni postupak i kroz restrukturiranje započeti proces oporavka

U utorak, 2. svibnja 2017. izvanredna uprava preuzela je vodstvo talijanske nacionalne aviokompanije Alitalia kako bi se tvrtka, dok se reorganizira, zaštitila od vjerovnika.

Odbor direktora, sazvan nakon sastanka dioničara, priznao je ozbiljnu gospodarsku i financijsku situaciju tvrtke, te je jednoglasno odlučeno da će zbog nemogućnosti refinanciranja i pronalaženja alternative u doglednoj budućnosti, tvrtka ući u stečajni postupak i kroz restrukturiranje započeti proces oporavka.
Na temelju snažnog potencijalnog rasta tvrtke, te industrijskog plana koji je uključivao smanjenje strukturnih troškova, talijanski dioničari i zrakoplovna tvrtka Ujedinjenih Arapskih Emirata - Etihad Airways (koja drži 49% dionica u Alitaliji), predložili su dokapitalizaciju  i financiranje u iznosu od 2 milijarde eura. Međutim, prijedlog je odbačen od strane zaposlenika tvrtke koji su se na referendumu o istom negativno izjasnili upravo zbog smanjivanja strukturnih troškova odnosno zbog potencijalnih otpuštanja.

Nova uprava jamči preuzimanje i poštivanje obveza tvrtke te se raspored letova aviokompanije neće mijenjati.

Više informacija možete pronaći ovdje.

 

Izvor: ECTAA

Vaši komentari