Loading...

Američki CDC ne preporučuje putovanja u Hrvatsku

06.10.2021
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Razina savjeta za putovanja u Hrvatsku spuštena na najnižu četvrtu razinu

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) u ponedjeljak 4. listopada objavio je nove preporuke putovanja za nekoliko zemalja. Na popisu se našla i Hrvatska kojoj je razina savjeta za putovanja spuštena na najnižu četvrtu razinu, odnosno CDC preporučuje da se ne putuje u Hrvatsku.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) izdao je Obavijest o zdravstvenom stanju na putovanju za Hrvatsku, koja ukazuje na vrlo visoku razinu COVID-19 u zemlji. Postoje ograničenja koja utječu na ulazak američkih državljana u Hrvatsku. Nadalje CDC napominje kako rizik od zaraze COVID-19 i razvoja teških simptoma može biti manji ako su putnici iz Sjedinjenih Američkih Država potpuno cijepljeni cjepivom koje je odobrila američka Agencija za hranu i lijekove (FDA).

Na stranicama Biroa konzularnih poslova američkog State Departmenta vidljivo je kako je zbog virusa COVID-19, CDC na najnižu razinu, osim Hrvatske uvrstio još i Armeniju, Austriju, Barbados, Francuske Antile, Latviju i Novu Kaledoniju. Na trećoj razini od 4. listopada nalaze se Argentina, Francuska, Island, Lesoto, Maroko, Nepal, Portugal i Južna Afrika.

Izvor: CDC / HrTurizam

Foto: CDC

 

Vaši komentari