Loading...

ATTA - Indeks razvoja pustolovnog turizma 2016.

16.09.2016
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Iz tiska je izašlo šesto izdanje publikacije o istraživanju potencijala tržišta pustolovnog turizma u svijetu

Island je vodeći na top 10 ljestvici skupine razvijenih zemalja, dok je Češka potvrdila vodeće mjesto na top 10 ljestvici skupine zemalja u razvoju. Hrvatska je prva na ljestvici skupine zemalja regije Istočna Europa i Središnja Azija.
 
Indeks razvoja pustolovnog turizma (ADTI) zajednička je inicijativa Sveučilišta George Washington (GW) i Adventure Travel Trade Association (ATTA) i objavljuje se od 2008. godine.  Rang lista zemalja u izvješću ATDI-a temelji se na principima razvoja društveno odgovornog i održivog pustolovnog turizma, a rezultati se dobivaju kroz kombinaciju podataka istraživanja provedenih u suradnji sa stručnjacima i kvanititativnih podataka i pokazatelja prikupljenih iz raznih međunarodnih izvora.
 
ATDI je osmišljen u svrhu promoviranja i informiranja potrebe razvoja društveno odgovornog i održivog pustolovnog turizma te podrške vladama i poduzetnicima koji žele kreirati i promovirati održive proizvode i usluge pustolovnog turizma na dobrobit njihovih društvenih zajednica i okoliša.
 
Island je zauzeo prvo mjesto na TOP 10 ljestvici razvijenih zemalja, a slijede ga Njemačka, Novi Zeland, Norveška, Švicarska, Kanada, Australija, Finska, Austrija i Danska.  Češka i dalje predvodi na ljestvici skupine zemalja u razvoju. Iza nje su Izrael, Estonija, Čile, Slovačka, Slovenija, Bugarska, Poljska, Koreja i Rumunjska.  
 
ATDI izvješće za 2016. po prvi puta daje pregled trendova i rang liste po regijama. Također se mogu pročitati intervjui s predstavnicima ministarstava, turističkih ureda i organizacija iz nekoliko zemalja. O trendovima, perspektivi i potencijalima tržišta pustolovnog turizma u Hrvatskoj govorila je gospođa Iva Puđak Mihajlović iz Hrvatske turističke zajednice. 
 
Cjelovito izvješće dostupno je na mrežnoj stranici ATTA-e.
 

Vaši komentari