Loading...

Beč ponovo bilježi porast broja turista

18.09.2013
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Broj turističkih noćenja je u Beču u kolovozu ove godine dosegnuo je 1,4 milijuna, što predstavlja plus od 7,2 % u odnosu na rekordni kolovoz 2012. godine.

Neto prihod hotelijera, koji su u razdoblju od siječnja do srpnja 2013. zabilježili 8,2 milijuna noćenja, iznosio je pri tom 318 milijuna eura. U odnosu na isto razdoblje prošle godine broj se noćenja povećao za 3 %.

Od deset glavnih bečkih turističkih tržišta kod pet je - Njemačka, Rusija, Austrija, SAD i Velika Britanija - u kolovozu zabilježen znatan porast prihoda. Broj talijanskih noćenja ostao je na prošlogodišnjoj razini, dok je broj turista iz Švicarske, Japana, Španjolske i Francuske bio manji nego u kolovozu protekle godine.

Najveći porast broja gostiju zabilježen je Azijskih zemalja (+ 64%), Ujedinjenih Arapskih Emirata ( + 123 %) i Saudijske Arabije (+ 122 %). Bečki turistički djelatnici razlog za to vide u činjenici da je islamski mjesec posta Ramazan ove godine bio u srpnju, što je rezultiralo padom broja gostiju iz ovih zemalja u tom mjesecu te su sva putovanja nadoknađena u kolovozu.

Osim toga u Beču je u kolovozu zabilježen i porast broja turista iz Poljske koji je iznosio 26 %. Hrvatski turisti su ostali na sličnim vrijednostima kao i prijašnjih godina.

Vaši komentari