Loading...

Biciklistička utrka Istraži Konavle 27. rujna

23.09.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Utrka se organizira povodom Europskog tjedna kretanja, a natjecatelji za utrku mogu koristiti bicikle nabavljene u sklopu projekta SUD SIT

Natjecateljsko-taktičko promotivna utrka utrka Istraži Konavle organizira se povodom Europskog tjedna kretanja, a održat će se u subotu 27. rujna u Konavlima. 

U utrci se natječu tročlane biciklističke ekipe kojima je cilj u što kraćem vremenu doći do konavoskih agroturizama i u svakom od njih pokupiti po jedan od tradicionalnih konavoskih proizvoda, te ih sve donijeti na bazno mjesto.

Ekipa sama odlučuje kojim putem će natjecatelji doći do pojedinog agroturizma, te koji od natjecatelja unutar ekipe će ići na pojedini ili više agroturizama. Zainteresirani natjecatelji mogu besplatno koristiti bicikle udruge Agroturizam Konavle, koja su financirana u sklopu SUD SIT projekta potporom Europske unije.

Agroturizmi na kojima je moguće da će se nalaziti proizvodi koje treba sakupiti su: Molunat : restoran Maritimo, Poljice: Kuća Glavić, Radovčići: Izletište Zlatovišće (obitelj Ljubić),  Čilipi: Seoska kuća Čilipi (obitelj Novakvić),  Čilipi: OPG Glavinja, Izletište Bakićevo (obitelj Vukorep), Močići: OPG Carevina (obitelj Diklić),  Mihanići:  OPG Šiša, Komaji: Cadmos Village,  Kuna Konavoska: OPG Obrad,  Lovorno: Agroturizam Kameni Dvori (obitelj Mujo), Pridvorje: OPG Karaman,  Dunave: Soko Grad,  Vodovađa: OPG Švago, Zastolje: Agorturizam Brajković.

Organizator će neposredno na početku utrke objavit agroturizme na kojima se zaista nalaze proizvodi. Bazno mjesto odakle utrka počinje i gdje završava je Mlinica Đivanović u Ljutoj. Okupljanje natjecatelja je u 15 sati, a početak utrke u 16:00 sati. Očekivano trajanje utrke je oko 2 sata. Više informacija na 020/791-516, mob:091/150-6044 te e-mail ured@agroturizam-konavle.hr.

Podsjetimo, Cilj dvogodišnjeg projekta Održivi razvoj turizma posebnih interesa/Sustainable development of Special interest tourism SUD SIT je unaprjeđenje turističke ponude u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Projektne aktivnosti usmjerene su na razvoj turističke ponude u predsezoni i posezoni, a riječ je o izgradnji biciklističkih staza te osmišljavanju novih paket aranžmana prilagođenih potrebama najvećih europskih tržišta na polju gastronomije, enologije, aktivnosti u prirodi, aktivnog odmora, planinarenja, itd.

Partneri projekta su Razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA) i Udruga Agroturizam Konavle. Za realizaciju projekta, Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) je osigurala bespovratna novčana sredstva Europske komisije u iznosu od 119.037 eura kroz IPA prekogranični program Hrvatska-Crna Gora. Crnogorski nositelj projekta je Općina Tivat u partnerstvu s Turističkom organizacijom Tivat i Javnim poduzećem „Komunalno“ Tivat. Ukupna vrijednost projekta je 351.847 eura. Projekt sufinancira Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge.

Za sadržaj su odgovorni Udruga hrvatskih putničkih agencija i provedbeni partneri te isti ne odražava nužno stavove Europske unije i Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge. 

Vaši komentari