Loading...

Bjelovarsko-bilogorska županija domaćin UO UHPA-e

12.06.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Upravni odbor UHPA-e imao je priliku sastati se s predstavnicima javnog, ali i privatnog sektora u turizmu

Bjelovarsko- bilogorska županija potpisala je Ugovor s Udrugom hrvatskih putničkih agencija (UHPA) o suradnji na pokretanju turističkih projekata koji bi se financirali iz fondova Europske unije. Temeljem sporazuma Bjelovarsko-bilogorska županija je uvrštena u program Upoznaj Hrvatsku,  a što je okvir  i za buduće projekte.

Temeljem suradnje oko najavaljenih projekata članovi Upravnog odbora UHPA-e odazvali su se pozivu domaćina, župana Damira Bajsa  te su svoju šestu sjednicu odražali u zgradi Bjelovarsko-bilogoorske županije, a gdje su se imali priliku sastati i s predstavnicima javnog, ali i privatnog sektora  u turizmu: od OPG-a, predstavnika turističkih agencija, predstavnika turističkih zajednica, vlasnika hotela, te Čazmatransa kao prijevoznika koji intenzivno surađuje s putničkim agencijama.

Kao dragovoljna strukovna udruga UHPA zastupa interese svojih članova i tijesno surađuje s Ministarstvom turizma  na različitim projektima. Ti su projekti usmjereni prije svega na povećanje broja organiziranih dolazaka i noćenja u pred i posezoni, kroz koje je osmišljeno preko 1000 novih turističkih proizvoda za specifične tržišne niše. 

"Upravo je zahvaljujući UHPA-i ova misija turističkih agencija i turoperatora prepoznata kao važan segment turističke politike u Republici Hrvatskoj i uživa značajnu potporu Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice", navodi se u priopćenju Bjelovarsko-bilogorske županije.

"Turističku ponudu naše županije upotpunjuju brojne crkve, muzeji, kulturno-povijesni spomenici, šumovite gore, brojne rijeke te ribnjaci. Bogata gastronomska ponuda uključuje specijalitete češke i talijanske kuhinje, kvalitetna vina i domaće pivo. Za kontinentalni turizam u našoj županiji, također su  najvažniji segmenti turističke agencije i organizirani dolasci". dodaje se u priopćenju. 

Podsjetimo, Projekt Upoznaj Hrvatsku pokrenut je 2010. godine kao zajednički projekt Ministarstva turizma i Udruge hrvatskih putničkih agencija, a obuhvatio je i Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Projektni program Upoznaj Hrvatsku upućuje na konkretne odgovore i rješenja, a da je izvrstan primjer proširenja turističke ponude izvan sezone te promicanja kvalitetnih i održivih turističkih usluga prepoznala je i Europska komisija. Projekt Upoznaj Hrvatsku naveden je kao jedan od dvadeset primjera dobre prakse u razvoju turističke ponude.

 

Vaši komentari