Loading...

Boris Žgomba na sastanku s potpredsjednicom EK Vivian Reding

01.02.2013
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Očekuje se da bi EK odluku o promjenama Direktive o paket aranžmanima mogla donijeti do ljeta

Predsjednik UHPA-e i ECTAA-e Boris Žgomba u četvrtak se u Bruxellesu sastao s potpredsjednicom Europske Komisije (EK) Vivian Reding i skupinom vodećih ljudi u turističkoj industriji kako bi raspravljali o reviziji „Direktive o paket aranžmanima“ (Package Travel Directive).

Sastanak je sudionicima omogućio da iznesu svoje mišljenje i rasprave promjene koje su se dogodile u turizmu od usvajanja Direktive devedesetih godina prošlog stoljeća.
 
Poseban naglasak bio je na liberalizaciji avioprijevoza i tome kako su novi načini poslovanja, poput poslovanja putem interneta, doprinijeli značajnim promjenama u navikama potrošača glede kupnje turističkih usluga. Stoga je postojeći zakonodavni okvir u dijelu spomenute Direktive potrebno prilagoditi novom poslovnom okruženju.
 
„Direktivu o paket aranžmanima treba revidirati kako bi se osiguralo ravnopravno natjecanje svih poslovnih subjekata imajući u vidu konkurentnost turističke industrije, što je presudno za gospodarstva svih država članica EU. Od iznimne je važnosti da ista pravila vrijede za cijelu industriju. U tom kontekstu, pozdravljam inicijativu potpredsjednice Reding da se raspravlja o ovako važnoj temi za turističku industriju“, istaknuo je Žgomba.
 
Ovakve promjene i prilagodbe očekuju i Hrvatsku skorim ulaskom u Europsku uniju i značajno će se odraziti i na hrvatsko turističko gospodarstvo. Očekuje se kako bi Europska komisija odluku o promjenama Direktive mogla donijeti do ljeta 2013. godine.
 

Vaši komentari