Loading...

Boris Žgomba izabran za predsjednika Udruženja putničkih agencija pri HGK

30.01.2019
Uniline d.o.o.
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Po drugi puta iskazano povjerenje da nastavi obnašati funkciju

Na održanoj plenarnoj i izbornoj sjednici Udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori 29. siječnja 2019. godine u Splitu za predsjednika je po drugi put izabran Boris Žgomba.

''Hvala svima koji su mi iskazali povjerenje i dali mogućnost da nastavim obnašati funkciju predsjednika Udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Potvrda je to kvalitetnog rada cijelog našeg tima u dosadašnjem razdoblju, ali i obveza za vrijeme koje je pred nama. Izazovi su za našu branšu iz dana u dan sve intenzivniji - od aktualnih događanja u zemlji i za nas najvažnijim emitivnim tržištima do traženja inovativnih turističkih proizvoda i primjene novih tehnologija, kojima ćemo našu ponudu približiti kako dosadašnjim, tako i novim potrošačima. Da bi odgovorili ovim zahtjevima, nužno je što prije u turizmu uskladiti domaće uvjete poslovanja. U našem slučaju, primjerice, od donošenja fleksibilnijeg Zakona o radu, niže stope PDV-a u turizmu u skladu s nama konkurentnim zemljama Mediterana do adekvatnog reguliranja posebnog postupka oporezivanja turističkih agencija. Držim da je Hrvatska gospodarska komora pravo mjesto za dijalog o tim pitanjima te stvaranje najboljih prijedloga i koncepata, kako bi olakšali državnim institucijama i Vladi Republike Hrvatske donošenje što kvalitetnijih zakona i propisa na području našeg svakodnevnog rada i poslovanja'', izjavio je tom prilikom Boris Žgomba, predsjednik Uprave i suvlasnik Unilinea, vodećeg hrvatskog turoperatora.

Za zamjenika predsjednika izabran je Jurica Glavina, direktor turističke agencije Eklata d.o.o. iz Splita, dok je za tajnicu Udruženja izabrana Saša Zrnić iz Sektora za turizam HGK. 

Službeno priopćenje dostupno je ovdje.

Izvor i foto: Uniline d.o.o.

Vaši komentari