Loading...

Boris Žgomba šestu godinu zaredom u Izvršnom odboru ECTAA-e

09.10.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Kao jedan od glavnih prioriteta u narednom mandatu istaknuo je jačanje svijesti o važnosti agencija za ukupni turizam i gospodarstvo

Predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK Boris Žgomba i dosadašnji član Izvršnog odbora Europskog udruženja putničkih agencija i organizatora putovanja (ECTAA) ponovno je izabran za člana Izvršnog odbora ECTAA-e na njihovoj polugodišnjoj skupštini u Ateni.

"Velika mi je čast, ali i odgovornost biti izabran za člana Izvršnog odbora ECTAA-e, udruženja koje je ključan dionik europskog turističkog sektora i koje ima neizostavnu ulogu u procesu oporavka sektora", poručio je Žgomba koji je ranije bio i predsjednik ECTAA-e od 2012. do 2014., nakon toga je sve do danas u izvršnim tijelima Udruge, a inače je predsjednik Uprave i suvlasnik Unilinea.

Kao jedan od glavnih prioriteta u narednom mandatu istaknuo je jačanje svijesti, kako kod Europske Komisije tako i kod nacionalnih tijela o važnosti agencija za ukupni turizam i gospodarstvo. "Cijeli svijet ove godine suočio se sa zdravstvenom krizom bez presedana, za koju nitko nije imao spremnu strategiju, a industrija putovanja, osobito turističke agencije i turoperatori, jedni su od najpogođenijih. Stanje je svakako teško i kompleksno, no nije nepremostivo ali ECTAA koja okuplja 70.0000 agencija na razini EU mora tu odraditi ključnu ulogu", poručio je Žgomba, dodavši da je turizam industrija koja generira 10 % BDP-a, 12 % zaposlenih, a uz to je i četvrta izvozna kategorija EU-a čija potrošnja generira više od 400 milijardi eura prihoda.

Izvor: Tportal

Foto: ECTAA

Vaši komentari