Loading...

Brojni novi propisi stupili na snagu u 2022.

03.01.2022
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Saznajte što se mijenja

S prvim danom 2022. godine na snagu su stupili brojni novi propisi. Odvjetnici Dora Ljevar i Danijel Pribanić za portal Savjeti.hr nabrojali su najvažnije promjene.

Kvote za zapošljavanje stranaca

U 2021. godini je osim mogućnosti zapošljavanja stranaca iz kvote, omogućeno i zapošljavanje drugih kadrova bez prethodnog provođenja tzv. testa tržišta rada. Najvažniji sektori u kojima više niti nema kvote su turizam, ugostiteljstvo i poljoprivreda, ako se zapošljavanje provodi do 90 dana.

Porezi

Porez na dobit je s 12 posto snižen na 10 posto u 2021. godini (za obveznike s prihodom do 7,5 milijuna kuna). Smanjen je i porez na dohodak od kapitala s 12 posto na 10 posto.

Ministar financija je objavio da u 2022. godini neće biti izmjena poreznog sustava. Očekivanje je da će se nastaviti porezne kontrole paušalnih obrtnika.

Cenzura komentara na internetu

Izmjenama i dopunama Zakona o elektroničkim medijima portali i drugi izdavači elektroničke publikacije odgovorni su za cjelokupni sadržaj koji objavljuju, uključujući i sadržaj koji generiraju korisnici, to znači da urednici i vlasnici medija mogu biti kažnjeni i zbog nekog npr. rasističkog komentara čitatelja ispod novinarskih tekstova na portalima.

Tužbe protiv leasing društava

U travnju 2021. godine je HANFA utvrdila da su leasing društva prekomjerno zaračunavala kamate klijentima. Klijenti leasing društava se trebaju obratiti leasing društvima sa zahtjevom za povratom sredstava. U tijeku su sudski postupci u kojima će se u narednih nekoliko godina utvrditi jesu li u pravu leasing društva koja odbijaju povrat s pozivanjem na zastaru.

Zakon o radu

Promjene u Zakonu će se odnositi na radnike koji rade putem internetskih platformi, detaljnije će se definirati rad od kuće i vrijeme dostupnosti radnika nakon radnog vremena za pozive i emailove.

Pravilnik o COVID potvrdama

Svaki poslodavac koji vodi evidenciju o COVID potvrdama treba za to imati odgovarajući pravilnik, usklađen s GDPR-om.

Minimalna plaća u 2022.

Trenutna minimalna plaća za puno radno vrijeme je 4.250 kuna, a u 2022. godini će biti 4.687,50 kuna. Radi se o povećanju od oko 350 kuna u neto iznosu.

Više neće biti moguće pod minimalnu plaću podvesti sav redovni i sav prekovremeni rad radnika u jednom mjesecu, rad u neradne dane, rad u smjenama i drugi dodaci iz kolektivnih ugovora.

Promjene u radu HGK

Bit će promjena i u načinu rada Hrvatske gospodarske komore (HGK). Naime u skladu s novim Zakonom o HGK-u, i dalje ostaje obvezno članstvo za sve tvrtke, ali je članarina obvezna samo za one iz druge i treće kategorije. Članicama iz prve kategorije zakonske izmjene omogućavaju dobrovoljno plaćanje članarine. Visina mjesečne članarine za prvu skupinu iznosit će 150 ili 300 kuna ovisno o visini godišnjih prihoda, dok će druga i treća skupina plaćati 1.083, odnosno 3.973 kuna mjesečno.

Ovim izmjenama čak 96 posto tvrtki imat će pravo na dobrovoljnu članarinu, a sam će HGK poslovanje morati prilagoditi tržištu pa je moguće i smanjenje broja zaposlenih.

Sve ostale zakonske izmjene dostupne su ovdje.

Izvor: Savjeti.hr / N1

Autor fotografije: Gordon Johnson;  Izvor: Pixabay

 

 

 

Vaši komentari