Loading...

Bruxelles: Održana konferencijaTOURISMlink

30.06.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Konferencija je održana povodom dvogodišnjeg testnog razdoblja projekta Europske komisije čiji je cilj povezati europske turističke agencije i turoperatore s malim i srednjim poduzećima

Konferencija o platformi TOURISMlink održana je u Bruxellesu 24. lipnja, a na događanju su sudjelovali stručnjaci iz cijele Europe, izaslanici Europske komisije, predstavnici turističkih agencija, turoperatora, malih i srednjih turističkih poduzeća te ostalih dionika u turizmu.
 
Cilj TOURISMlinka, projekta koji podupire Europska komisija, je unaprijediti konkurentnost turističkog sektora koristeći informacijsko komunikacijske tehnologije. Na konferenciji je bilo riječi o ocijeni dosadašnjih postignuća te rješenjima za poboljšanje platforme i osiguranje budućnosti TOURISMlinka.
 
Dvogodišnji pilot B2B turističke platforme donio je značajne uvide u bolje razumijevanje potreba fragmentirane europske turističke industrije, a oni koji su uključeni u projekt, među njima i Hrvatska, nadaju se kako će projekt postići cilj i omogućiti potpunu integraciju SME turističkog sektora na digitalnoj platformi.
 
„ Manje turističke agencije često nemaju dovoljno vremena za posjećivanje međunarodnih sajmova te im je stjecanje novih poslovnih partnera otežano.  Zbog toga bi manje agencije trebale imati najviše prednosti od Tourismlink platforme koja će, vjerujem, zaživjeti kao pouzdan i siguran online sustav koji spaja europsku turističku industriju“, kazala je za uhpa.hr, Duda Zdjelar, koordinatorica radne skupine koja je testirala TOURISMlink u Hrvatskoj.
 
Podsjetimo, Hrvatska je uz Finsku i Češku izabrana da testira Tourismlink platformu i u tu svrhu UHPA je predložila desetak agencija koje su testiranje i odradile. Projekt je financiran iz programa CIP u iznosu od 1,95 mil eura, a vodio ga je konzorcij renomiranih institucija kao što su ECTAA, HOTREC, Sveučilište Bocconi, ITH (Instituto Tecnologico Hotelero) i dr. (np)
 

Korisni linkovi:

Find the agenda of the conference here.

Find pictures of the conference here.

Find the publication here

Vaši komentari