UHPA.hr
Loading...

Češki sud prihvatio zahtjev Czech Airlinesa za pokretanje stečajnog postupka

07.04.2021
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Vjerovnici se trebaju registrirati u stečajnom postupku najkasnije do 10. svibnja 2021. godine

Općinski sud u Pragu prihvatio je zahtjev Czech Airlines-a (CSA) i 10. ožujka 2021. donio rješenje o pokretanju stečajnog postupka te pozvao vjerovnike da podnesu zahtjeve.

Czech Airlines (CSA) podnio je Općinskom sudu u Pragu 26. veljače 2021. zahtjev za reorganizaciju prema Zakonu o stečaju. Prijava za reorganizaciju podnesena je zbog ukidanja izvanrednog moratorija i nakon iscrpljenja svih mogućih rješenja za rješavanje izazovne financijske situacije uzrokovane globalnom krizom u zrakoplovstvu zbog pandemije COVID-19. Cilj procesa reorganizacije je spasiti tvrtku i odabrati najbolje moguće rješenje za vjerovnike.

Preporuka vjerovnicima je da se registriraju u stečajnom postupku najkasnije u roku od 2 mjeseca od dana objave rješenja o stečaju, tj. do 10. svibnja 2021. godine. Prijava se može podnijeti samostalno ili putem odvjetničkog društva. Mogu se prijaviti i dospjela i nepodmirena potraživanja.

Zahtjevi i njihovi aneksi podnose se u dva primjerka Općinskom sudu u Pragu na propisanom obrascu koji je objavljen na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa (www.justice.cz) ili mrežnoj stranici registra stečaja http://isir.justice.cz//. Podnošenje zahtjeva se može izvršiti u elektroničkom obliku u podatkovnu bazu suda ili u elektroničkom obliku potpisanom priznatim elektroničkim potpisom. Naknadne prijave sud za stečaj neće uzeti u obzir.

U međuvremenu, prema napisima nekih čeških medija, CSA i Smartwings obavljaju sve letove prema rasporedu, a obje zrakoplovne tvrtke nastavljaju s radom na drugim linijama, ovisno o epidemiološkoj situaciji i ograničenjima putovanja koja su nametnule relevantne zemlje.

Izvor: ECTAA

Foto: Czech Airlines

 

 

Vaši komentari