Loading...

Četvrta po redu konferencija o golf turizmu u Poreču

27.05.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Golf kao jedan od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu

Četvrta konferencija golf turizma Hrvatske održat će se 3.06.2019. u Poreču. Konferencija se organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH, Središnjeg državnog ureda za sport, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog olimpijskog odbora, Udruge gradova, Grada Poreča i Općine Funtana.

Cilj konferencije je informirati i educirati sve zainteresirane o jednom od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu. Tema konferencije iznimno je atraktivna i inovativna i za hrvatski sport, godinama pobuđuje veliko zanimanje šire javnosti te revitalizira sportski turizam i hrvatsko gospodarstvo putem sporta, okuplja mnoga ugledna imena hrvatskih sportskih i turističkih djelatnika te gospodarstvenika. Sudionici imaju mogućnost interakcije i razmjene iskustava s turističkim predvodnicima i stručnjacima za golf.

Programom je planirano nekoliko edukativnih predavanja najkompetentnijih stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva. Na panel raspravi obradit će se aktualne teme trenutnog razvoja te predstaviti aktivnosti koje se provode s ciljem realizacije golf projekata, dok će u drugom dijelu konferencije biti predstavljeni najbolji primjeri iz prakse.

U Hrvatskoj se planira izgraditi 20-30 visokokvalitetnih golf igrališta u sljedećih 10 – 15 godina, a danas imamo šest golf igrališta, četiri golf centra i sedam vježbališta. Golf je danas globalno popularan s procijenjenih 60 milijuna registriranih igrača, još barem 10-20 milijuna neregistriranih i 32 tisuće igrališta u svijetu, koji su postali sastavni dio turističke ponude svih razvijenih zemalja. Samo u tuirističkim zemljama Mediterana nalazi se 1.500 resorata sa 1.700 igrališta.

Opširnije informacije pročitajte ovdje ili potražite na službenoj stranici Golf Tourism Croatia.

Izvor i foto: Golf Tourism Croatia

 

Vaši komentari