Loading...

Croatia Airlines u svibnju obara rekorde

05.06.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Nacionalni avioprijevoznik u svibnju ove godine prevezao je gotovo 214.000 putnika, što je rekordan svibanjski broj putnika u povijesti tvrtke

Zrakoplovima Croatia Airlinesa u svibnju ove godine prevezeno je gotovo 214.000 putnika, što je rekordan svibanjski broj putnika u povijesti tvrtke, priopćio je Croatia Airlines u ponedjeljak. Istodobno je prvi put od 1992. godine zabilježeno više od 200.000 putnika tijekom svibnja, čime je Croatia Airlines već dostigao razinu putničkog prometa koja se bilježi u jeku turističke sezone, odnosno u razdoblju od lipnja do listopada

Rast putničkog prometa zabilježen je i u razdoblju siječanj - svibanj u kojem je ukupno prevezeno više od 719.200 putnika, što je 6 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. U navedenom je razdoblju zabilježen i porast prosječne popunjenosti putničke kabine za 2,6 postotna boda.

Croatia Airlines u 2018. godini počeo je letjeti u dva nova odredišta: Mostar tijekom cijele godine i Dublin tijekom ljetne sezone, a osim toga uvedene su i nove sezonske linije Dubrovnik - München i Split - Kopenhagen. Navode i da je, osim novih linija, u ovogodišnjem ljetnom redu letenja povećan i broj tjednih letova na pojedinim linijama. Tako su s početkom svibnja uvedena četiri dodatna poslijepodnevna leta na liniji Zagreb – Skopje, a više tjednih letova obavlja se i na liniji Zagreb – Dubrovnik – Rim.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa i dalje lete u svih osam europskih odredišta koja su u mrežu letenja uključena 2016. i 2017. godine (Stockholm, Oslo, Helsinki, Bukurešt, Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg), pri čemu je povećan broj tjednih letova u Sankt Peterburg, navodi se u priopćenju.

Tijekom ovogodišnjega ljetnog reda letenja ponovno su uvedeni i sezonski letovi u mnoga atraktivna europska odredišta kao što su Atena, Barcelona, Lisabon, Venecija i druga, a istodobno je povećan i nalet u domaćem redovitom prometu.

 

Izvor: MINT

Foto: UHPA

Vaši komentari