Loading...

Croatia Airlines uvodi dva nova leta iz Zagreba

12.02.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik uvodi letove u Sofiju i Podgoricu

Croatia Airlines u ovogodišnjem ljetnom redu letenja, koji počinje 29. ožujka 2020. godine, uvodi nove međunarodne linije iz Zagreba u Sofiju i Podgoricu.

Redoviti međunarodni letovi iz Zagreba u Sofiju planirani su od 1. svibnja do kraja listopada ove godine, triput na tjedan. Dva dana poslije, 3. svibnja 2020., uvode se i redoviti međunarodni letovi na liniji Zagreb – Podgorica, utorkom, četvrtkom i nedjeljom.

U odnosu na lanjsku turističku sezonu, u kojoj je kompanija raspolagala s flotom od 14 zrakoplova (12 vlastitih i 2 unajmljena zrakoplova CRJ 1000,) Croatia Airlines u ovogodišnju sezonu ulazi s jednim zrakoplovom više. Na temelju dugoročnog najma (dry lease) u flotu se potkraj ožujka uključuje zrakoplov Airbus 319 sa 150 sjedala, a potkraj travnja i dodatni zrakoplov Dash 8-Q400 sa 76 sjedala, koji će biti podrška za slučajeve neplaniranih poremećaja u prometu. Osim toga, u razdoblju od travnja do listopada planiran je i kratkoročni najam (wet lease) jednog zrakoplova CRJ 1000 španjolskog avioprijevoznika Air Nostrum. Tako će kompanija ove godine raspolagati s flotom od 15 zrakoplova (dva Airbusa 320, pet Airbusa 319, sedam zrakoplova Dash 8-Q400 i jedan zrakoplov CRJ1000).

Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ovogodišnje turističke sezone izravno će letjeti u redovitom prometu u 40 odredišta u 26 država, čime nacionalni avioprijevoznik nastavlja pridonositi redovitom i cjelogodišnjem povezivanju u domaćem i međunarodnom zračnom prometu, kao i pružati snažnu potporu razvoju turističkih potencijala Republike Hrvatske.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: Turizmoteka

Foto: Croatia Airlines

Vaši komentari