Loading...

Dani otvorenih vrata Solane Nin

11.06.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Besplatni obilasci uz stručno vodstvo održat će se 13. lipnja

Solana Nin, Muzej soli i Kuća soli svoja vrata otvaraju posjetiteljima 13. lipnja od 8 do 20 sati kada će moći uživati u besplatnim obilascima uz stručno vodstvo.

U sklopu muzeja nalazi se i suvenirnica u kojoj se mogu pronaći razni proizvodi od soli i sa soli kao što su: sladoled, čokolade, keksi, kozmetika sa soli i ostalo. Osim u bogatom asortimanu proizvoda sa soli posjetitelji mogu pogledati stare fotografije, alate s kojima se sol prikupljala tijekom povijesti, dokumentarni film o Solani i još puno toga.

Kuća soli izložbeni je prostor čija je unutrašnjost obložena solju i koja nudi razni interaktivni te i edukativni sadržaj. Tu posjetitelji mogu vidjeti fascinantne fotografije, kako iz davne prošlosti tako i one iz novijeg vremena, na kojima je zabilježen mukotrpan rad, generacije radnika, povijest i tradicija.

Isto tako, u Kući soli nalazi se velika maketa Solane obložena staklom sa svjetlosnim efektima, te se pomoću nje posjetiteljima može bolje vizualno približiti način rada, izgled cjelokupnog područja koji pokriva Solana zajedno sa svojim bazenima. Pregršt sadržaja za sve generacije u Solani Nin dostupno je cijele sezone, a Dani Otvorenih vrata ponavljati će se svaka dva tjedna.

Izvor i foto: Solana Nin

 

Vaši komentari