Loading...

Dani otvorenih vrata Solane Nin

17.07.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Besplatni obilasci uz stručno vodstvo održat će se 18. srpnja

Solana Nin, Muzej soli i Kuća soli po četvrti puta ove godine otvaraju svoja vrata posjetiteljima koji će 18. srpnja od 8 do 20 sati moći uživati u besplatnim obilascima uz stručno vodstvo.

U sklopu muzeja nalazi se i suvenirnica u kojoj se mogu pronaći razni proizvodi od soli i sa soli kao što su: sladoled, čokolade, keksi, kozmetika sa soli i ostalo. Osim u bogatom asortimanu proizvoda sa soli posjetitelji mogu pogledati stare fotografije, alate s kojima se sol prikupljala tijekom povijesti, dokumentarni film o Solani i još puno toga.

Kuća soli izložbeni je prostor čija je unutrašnjost obložena solju i koja nudi razni interaktivni te i edukativni sadržaj. Tu posjetitelji mogu vidjeti fascinantne fotografije na kojima je zabilježen mukotrpan rad, generacije radnika, povijest i tradicija.

Isto tako, u Kući soli nalazi se velika maketa Solane obložena staklom sa svjetlosnim efektima te se pomoću nje posjetiteljima može bolje vizualno približiti način rada, izgled cjelokupnog područja koji pokriva Solana zajedno sa svojim bazenima. Pregršt sadržaja za sve generacije u Solani Nin dostupno je cijele sezone, a Dani Otvorenih vrata ponavljati će se svaka dva tjedna.

Letak preuzmite ovdje.

Izvor i foto: Solana Nin

 

 

Vaši komentari