Loading...

DC Travelu dodijeljen certifikat Travelife Partner

05.12.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Zbog poslovanja prema načelima održivog razvoja, putničkoj agenciji DC Travel dodijeljen je međunarodni certifikat Travelife Partner

Certifikat joj je dodijeljen jer posluje u skladu sa zadanim kriterijima, a koji, između ostalih, pokrivaju područja od uredskog poslovanja agencije (potrošnja električne energije, korištenje recikliranog papira itd.), vođenja brige o očuvanju kulture, tradicije i okoliša u lokalnoj zajednici, aktivne suradnje među dionicima turističke ponude, preferiranje partnera koji također posluju u skladu s načelima održivosti, savjetovanje i educiranje putnika.

DC Travel se na postupak certificiranja odlučio zbog važnosti održivog poslovanja, posebice u turizmu, koji se oslanja na očuvanosti prirode te materijalnih i nematerijalnih kulturnih dobara lokalnih zajednica. Kako agencije donose odluku o odredištu putovanja te u različitim dijelovima svijeta mogu odabrati partnere svjesne održivog razvoja, u samom procesu održivosti igraju vrlo važnu ulogu.

Stoga DC Travel, prije svega nastoji raditi s onim partnerima koji također posluju prema principima očuvanja okoliša, lokalne tradicije i kulture. Uz to, DC Travel principe održivog poslovanja primjenjuje i u svojem svakodnevnom poslovanju.

Turistička agencija DC Travel, posluje kao dio Erste grupe. Osim cjelokupne organizacije putovanja za privatne i poslovne klijente, te velikog izbora tečajeva stranih jezika u stranim zemljama, agencija omogućuje i organizaciju ispita znanja stranih jezika potrebnih za daljnje školovanje na sveučilištima u inozemstvu.

Podsjetimo, Prije gotovo dvije godine projekt „Obuka i certificiranje društveno odgovornog poslovanja u turizmu - CSR TOUR”  za uvođenje Travelifea, pokrenut je od strane UHPA-e, a financira ga Europska komisija kroz Program za cjeloživotno učenje, Leonardo da Vinci – Prijenos inovacija, te ga sufinanciraju Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge i Ministarstvo turizma.

Nastavak Travelife konzultacija

U sklopu CSR TOUR projekta UHPA nastavlja s besplatnim konzultacijama za Travelife certificiranje. Nakon održanih konzultacija u Zagrebu, iduće konzultacije su u Kvarneru i Dalmaciji.

Konzultacije za Kvarner održat će se:

Lokacija: dvorana- Vijećnica, 1. Kat, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Primorska 42, p. p. 97, 51410 Opatija

Termin: utorak 9.12.2014., od 12.30. do 15.30 sati

Molimo zainteresirane za ove konzultacije u Opatiji 9.12. da se prijave na linku najkasnije do ponedjeljka 8.12. do 14 sati:

https://docs.google.com/forms/d/1M6WUULJDBv7-bqjZZyKYRclVJcTUANx18IzkYajVIDk/viewform?usp=send_form

Konzultacije  za Dalmaciju održat će se:

Lokacija: vijećnica V3, 2. kat aneksa, Ekonomski fakultet, Cvite Fiskovića 5, Split

Termin: četvrtak 18.12.2014., od 9.30. do 11.30 sati

Molimo zainteresirane za ove konzultacije u Splitu 18.12.2014. da se prijave na linku najkasnije do ponedjeljka 15.12. do 14 sati:

https://docs.google.com/forms/d/1U12nJOpvwQBbd9PNT2TEVYuKylU7LVfYyHHzLRVLeWk/viewform?usp=send_form

 

Vaši komentari