Loading...

Destinaciji Vukovar-Vučedol-Ilok uručena EDEN nagrada

27.03.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

U Bruxellesu je održana svečana dodjela na temu "Kulturni turizam"

U organizaciji Europske komisije 22.3.2018., u  Bruxellesu održana je svečana dodjela EDEN (Europske destinacije izvornosti) nagrada za 2017. godinu, a tema je bila "Kulturni turizam". Među 18 nagrađenih destinacija je i hrvatska destinacija Vukovar - Vučedol - Ilok.

Nagradu je primila direktorica TZ Vukovarsko - srijemske županije, Rujana Bušić Šipak, koja je naglasila da se ovom nagradom destinacija Vukovar - Vučedol - Ilok upisala među top odredišta kulturnog turizma u Europi. Također, dodala je da će destinacija biti promovirana na mrežnim stranicama Europske komisije što će doprinijeti prepoznatljivosti destinacije i cijele Hrvatske. 

Dan nakon dodjele nagrada gospođa Bušić Šipak potpisala je Briselsku deklaraciju o europskoj mreži destinacija izvrsnosti održivog turizma prema kojoj se EDEN destinacije obvezuju na suradnju i razmjenu znanja, iskustava i primjera dobre prakse.

EDEN je projekt koji promiče modele održivog razvoja u turizmu preko nacionalnih natjecanja koja se održavaju svake druge godine.  

Više informacija pročitajte ovdje.

Izvor i foto: HTZ

 

 

Vaši komentari