Loading...

Discovery Channel snimio emisiju o hrvatskim pilotima kanadera

22.04.2013
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Ekipa poznate svjetske televizijske kuće ovaj je vikend na zadarskoj rivi snimala epizodu popularnog serijala World's top five

Uredničko-snimateljska ekipa američke TV-kuće Discovery Channel u Hrvatskoj je snimala serijal World's Top 5, a glavne zvijezde su hrvatski piloti i zrakoplovna baza u Zemuniku pokraj Zadra, piše Večernji list.

Na osnovi složenih operacija, koje obavljaju u požarnoj sezoni, hrvatski piloti su odabrani za sudjelovanje u iznimno popularnoj američkoj emisiji, objasnio je natporučnik Matko Rušev, zapovjednik satnije za održavanje zrakoplova C415 i Air Traktora AT 802.

„Naše su akcije specifične, pogotovo u usporedbi sa Španjolcima i Francuzima, jer su naši požari uglavnom raspoređeni duž obale i vodena površina vrlo je blizu. Zbog toga imamo velik broj slijetanja, uzimanja i izbacivanja vode na sat leta, zbog čega su naši piloti pod iznimnim opterećenjem“, dodao je Rušev.

Novinarka i producentica emisije Octavia Hartland i snimatelj Matt Jackson rekli su kako je Hrvatska poznata po vještim pilotima koji kanaderima gase požare. Pokušat će, kaže, doznati što više pojedinosti o tome poslu, ali i upoznati ljepote Hrvatske.

Serijal World's Top 5 na programu Discovery Channela je svake subote.

 

Vaši komentari