Loading...

Dodijeljena bespovratna sredstva za razvoj javne turističke infrastrukture u 2016.

09.12.2016
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Ministarstvo turizma donijelo je Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini

Ovom Odlukom odobrena su sredstva za sufinanciranje ukupno 32 razvojna projekta u ukupnoj vrijednosti od 17.367.000,00 kn za sljedeća područja financiranja: uređenje plaža, izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju centara za posjetitelje i interpretacijskih centara, te njihovo opremanje multimedijalnom opremom. 

S ciljem jačanja destinacija i povećanja konkurentnosti cjelokupnog hrvatskog turizma dodjeljujemo za 32 projekta preko 17 milijuna i 360 tisuća kuna. Javna turistička infrastruktura je integralni dio i prikaz ukupne turističke ponude svake destinacije. Zato je iznimno važno da u nju kontinuirano ulažemo, stvaramo novu atrakcijsku osnova te valoriziramo prirodnu i kulturnu baštinu.“ istaknuo je ministar Cappelli te nadodao kako su ove godine ujedno i po prvi put dodjeljivana sredstva za uređenje plaža na kontinentu, odnosno na rijekama i jezerima.

Programom razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini Ministarstvo turizma potiče jačanje konkurentnosti turizma kroz razvoj javne turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove – turističkih atrakcija. 

Popis svih odabranih projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. možete pronaći ovdje.

 

Izvor: HrTurizam.hr

Vaši komentari