Loading...

Događanja u Zagrebu tijekom srpnja

06.07.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Turistička zajednica grada Zagreba uz Dvorišta i Crossover festival ima novi projekt „Okolo“

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) je s partnerima pripremila niz događanja u srpnju, a od kojih posebno izdvajamo novi projekt „Okolo“, Dvorišta te Crossover festival Zagreb.

„Okolo“ je novi projekt posvećen umjetničkom istraživanju Zagreba u kojem će se u malim intervencijama, od 7. do 22. srpnja, oživjeti niz javnih gradskih prostora i pretvoriti ih u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice. Kombiniranjem raznih medija i formi umjetnosti, s idejom revitalizacije i aktivacije javnih gradskih prostora „Okolo“ želi potaknuti interakciju grada i prolaznika, umjetničko istraživanje grada, kao i duhovito i kritičko promišljanje prostora. U sklopu ovogodišnjeg uvodnog izdanja projekta „Okolo“, svojim će radovima s gradom i prolaznicima „popričati", uz nekolicinu hrvatskih sudionika, i poznati francuski street art umjetnici Oak Oak i Levalet koji će inovirati više od deset različitih gradskih lokacija.

U petak, 13. srpnja, započinje peto izdanje popularnih zagrebačkih Dvorišta koja će i ove godine, tijekom deset nezaboravnih dana, omogućiti svim posjetiteljima da zavire iza fasada nekih od najljepših gornjogradskih palača i dožive čarobne ambijente ovih jedinstvenih gornjogradskih prostora.

I zagrebački park Ribnjak će se, od 25. do 29. srpnja, predstaviti u svom ljetnom izdanju kada će se održati drugi po redu Crossover festival Zagreb. Riječ je o međunarodnom glazbenom festivalu koji spaja različite glazbene žanrove, kulture i jezike, a novost ovogodišnjeg festivala jesu i after partyji koji će se održavati u petak i subotu, 27. i 28. srpnja, u Kaptol Boutique Cinema.

Direktorica TZGZ, gospođa Martina Bienenfeld ističe: „Zagreb je atraktivno odredište cijele godine, a TZGZ s partnerima upravo kroz brojna kulturna, gastro, zabavna i sportska događanja nastoji posjetiteljima učiniti boravak u Zagrebu što ugodnijim i kvalitetnijim. Ljetna događanja i gostima koji su na moru čine Zagreb atraktivnim te se oni rado odlučuju posjetiti naš grad i obogatiti svoj odmor u Hrvatskoj.

Popis svih događanja dostupan je ovdje

Izvor i foto: TZGZ

Vaši komentari