Loading...

Dogovorena suspenzija Kolektivnog ugovor ugostiteljstva

31.03.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Potpisan sporazum sindikata i poslodavaca u turizmu

Udruga ugostiteljstva i turizma (HUP), Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH) te Sindikat Istre Kvarnera i Dalmacije u petak, 28. ožujka 2020. godine potpisali su Sporazum koji izvan snage stavlja Kolektivni ugovor ugostiteljstva (potpisan 20. prosinca 2019.) te njegov Dodatak (potpisan od 4. veljače 2020.)

Potpisnici granskog ugovora sporazumno određuju da se odredbe Kolektivnog ugovora neće primjenjivati do odluke o prestanku izvanrednih mjera, kada će zajedno će novim sporazumom dogovoriti prestanak moratorija i nastavak važenja odredbi Kolektivnog ugovora.

Zbog pandemije virusa COVID-19, poslodavcima u ugostiteljstvu i turizmu je na duži vremenski period zaustavljeno poslovanje te nisu u mogućnosti poštivati obveze ugovorene granskim kolektivnim ugovorom.

"Kako bi se zadržala radna mjesta te osigurao redovan nastavak poslovanja u djelatnosti nakon završetka pandemije, socijalni partneri sklopili su ovaj Sporazum kojim se na određeno vrijeme odredbe sklopljenog kolektivnog ugovora stavljaju van snage", navode u HUP-u.

U HUP-u zaključuju kako su sindikati i poslodavci dužni su i u ovim izvanrednim vremenima postupati odgovorno i u zajedničkom cilju očuvanja gospodarskih i socijalnih prava odnosno interesa radnika i poslodavaca.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: Ministarstvo turizma

Foto: HUP

 

 

Vaši komentari