Loading...

Dojmovi s prve ISO radionice u Zagrebu

29.01.2013
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Polaznici su zadovoljni edukacijom i organizacijom, a radionicu su okarakterizirali i kao dobru priliku za razmjenu iskustava i uspostavljanje novih poslovnih kontakata

UHPA je počela s održavanjem prvih radionica u sklopu projekta implementacije i certificiranja sustava upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2008. Danas je drugi i posljednji dan radionice za Središnju Hrvatsku, koja se održava u hotelu Westin u Zagrebu.  Na predavanjima je sudjelovalo preko dvadeset predstavnika turističkih agencija. Kako bismo one koji će i sami uskoro na radionicu, uputili u to što ih čeka, prve polaznike smo pitali za dojmove, jesu li zadovoljni predavanjima i dobivenim materijalima?

„Edukacija je detaljna, kvalitetna i primjenjiva u praksi“, izjavila je Rahela Opalk iz PBZ Carda. Naime, osim kartičnim poslovanjem, PBZ Card se bavi i pružanjem turističkih usluga. Radionicom je zadovoljan i Boris Vukušić iz agencije Adriatic Explore: „Radionica je zanimljiva, a naročito sam zadovoljan radnim grupama koje su prilika za razmjenu iskustava i upoznavanje kolega koji su u sličnoj fazi poslovanja“. Dodao je kako je ISO dobar za sve agencije, a naročito one manje koje žele imati uređeni način poslovanja.

Međutim, polaznici priznaju da su materijali i proces certifikacije znatno složeniji od onog što su očekivali.

Sutra, 30. siječnja, u Opatiji počinje dvodnevna radionica  za Istru i Primorje, dok će se radionica za Dalmaciju održati u Splitu 4. i 5. veljače.

Podsjetimo,  UHPA je u suradnji s konzultantskom tvrtkom IQ i certifikacijskom kućom Lloyd Register Quality Assurance pokrenula projekt ISO 9001:2008. Cilj projekta je unaprijediti poslovanje, a time i konkurentnost turističkih agencija uvođenjem sustava upravljanja kvalitetom prema zahtjevima norme ISO 9001:2008 te provesti certifikaciju agencija koje će se uključiti u projekt.

Vaši komentari