Loading...

Donesena odluka o prometovanju turističkih autobusa kroz grad Dubrovnik

12.08.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Zabrana dolazaka na Pile ili Ploče od 1.4. do 1.11.2020.

Grad Dubrovnik u okviru projekta „Respect the City/Poštujmo Grad“ uputio je putničkim agencijama obavijest o pravilima koja će biti na snazi 2020. godine, a odnose se na prometovanje turističkih autobusa kroz grad.

Kao i ove godine, Grad Dubrovnik zabranjuje dolazak na Pile ili Ploče organiziranih jednodnevnih izleta četvrtkom i subotom, s time da će od iduće godine zabrana biti na snazi od 1.4. do 1.11.2020. godine. Ostalim danima u tjednu u spomenutom periodu omogućava se zaustavljanje turističkih autobusa na Pilama osim za autobuse koji dolaze iz smjera Crne Gore.

Odluka o zabrani zaustavljanja kao prošle godine ne odnosi se na autobuse koji imaju vinjete za 2020. godinu i autobuse na grupnim putovanjima (ture sa smještajem gostiju u Gradu Dubrovniku, Općini Dubrovačko primorje, Općini Župa dubrovačka i Općini Konavle).

Novost za 2020. godinu je i ta da se zabranjuje prijevoz na liniji iz Luke Gruž do Pila i obratno za sve autobuse osim autobusa JP Libertas.

Od sljedeće godine uvodi se zona posebnog prometnog režima oko povijesne jezgre. Bilo koji prolazak kroz zonu posebnog prometno bez prethodno kupljenog vaučera biti sankcionirano u iznosu od 10.000,00 kuna po prolasku. Kupnja vaučera za zaustavljanje u zonama posebnog prometnog režima za autobuse bit će moguća online na stranicama Grada Dubrovnika.

Više o odluci Grada Dubrovnika pročitajte ovdje.

Izvor i foto: Grad Dubrovnik

Vaši komentari