Loading...

e-Savjetovanje: Pravilnik o turističkoj pristojbi u nautičkom turizmu

15.05.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Savjetovanje o Pravilniku o visini, načinu plaćanja i raspodjeli turističke pristojbe za čarterska plovila, brodove za višednevna kružna putovanja i osobe koje borave na plovilu (nautičari) do 30. svibnja 2020.

Otvoreno je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Pravilniku o visini, načinu plaćanja i raspodjeli turističke pristojbe za čarterska plovila, brodove za višednevna kružna putovanja i osobe koje borave na plovilu (nautičari).

Pravilnikom se propisuje visina turističke pristojbe za osobe koje koriste uslugu noćenja na plovnom objektu nautičkog turizma (čarterska plovila i brodovi za višednevna kružna putovanja), visina turističke pristojbe koju plaća vlasnik plovila koje nije plovni objekt nautičkog turizma, za sebe i sve osobe koje noće na tom plovilu u turističke svrhe te način plaćanja turističke pristojbe i raspodjela uplaćenih sredstava turističke pristojbe koju plaćaju osobe koje koriste uslugu noćenja na plovnom objektu nautičkog turizma i nautičari.

Za Pravilnik koji je regulirao istu materiju, e-savjetovanje je završilo 12. ožujka 2020. godine. S obzirom da su u odnosu na taj tekst Pravilnika izvršene značajne promjene, koje se u najvećem dijelu odnose na raspodjelu turističke pristojbe, isti se ponovno stavlja na e-savjetovanje, kako bi svi zainteresirani subjekti bili u mogućnosti upoznati se s tim promjenama. 

Pravilnik je dostupan ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 30.5.2020.

Izvor: e-Savjetovanja i HGK

Foto: e-Savjetovanja

Vaši komentari