Loading...

e-Savjetovanje: Uredbe o namjeni i načinu raspodjele sredstava Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent i Fonda za udružene TZ-ove za 2020.

26.11.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću otvoreno je do 29. studenoga

Na portalu e-Savjetovanje otvoreno je javno savjetovanje o Uredbi o namjeni i načinu raspodjele sredstava Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent za 2020. godinu i o Uredbi o namjeni i načinu raspodjele sredstava Fonda za udružene turističke zajednice za 2020. godinu

Zakonom o turističkoj pristojbi dano je ovlaštenje Vladi Republike Hrvatske da uredbom, u uvjetima posebnih okolnosti, drugačije odredi namjenu i način raspodjele sredstava Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent te Fonda za udružene turističke zajednice za 2020. godinu.

Uredbama je propisan način raspodjela sredstava iz oba fonda, a njihovi korisnici, lokalne i regionalne turističke zajednice te udružene turističke zajednice, moći će koristiti za aktivnosti predviđene godišnjim programom rada, koje nisu mogle realizirati radi situacije nastale uslijed pandemije bolesti COVID-19.

Ovakvim načinom raspodjele sredstava Ministarstvo turizma i sporta nastoji pridonijeti kvalitetnijem funkcioniranju turističkih zajednica, ali i pomoći im odgovoriti na izazove uzrokovane pandemijom.

Javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću otvoreno je do 29. studenoga 2020. godine.

Više informacija pronađite ovdje.

Izvor i foto: Ministarstvo turizma i sporta

Vaši komentari