Loading...

EBRD udružuje snage s UNWTO-om radi hitnih mjera pomoći turizmu

29.06.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

U ciljanoj skupini nalazi se i Hrvatska

Prema analizi Svjetske organizacije za turizam Ujedinjenih naroda (UNWTO), sva su svjetska odredišta zbog pandemije COVID-19 ograničila putovanja, a rezultat je situacija bez presedana.

Iako su neka odredišta u međuvremenu počela ublažavati ograničenja, kriza ni izdaleka nije završila, ističu iz Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), podsjećajući da je 'zaključavanje' dovelo do velikog pada međunarodnih turističkih dolazaka.

Stoga je EBRD u suradnji s UNWTO-om odlučio poduzeti hitne mjere kako bi potaknuli oporavak turističkog sektora u 38 gospodarstava u koja banka ulaže. "Podrška je trenutno predviđena za brojne zemlje, uključujući Albaniju, Armeniju, Hrvatsku, Egipat, Gruziju, Grčku, Jordan, Libanon, Crnu Goru, Maroko, Tunis, Tursku i Uzbekistan", navodi se u priopćenju EBRD-a. Očekuje se da će ulaganja u mjere podrške dosegnuti do 21 milijardu eura i obuhvatiti sve sektore gospodarstva, uključujući turizam i ugostiteljstvo koji su posebno pogođeni krizom.

Model je UNWTO-ov paket tehničke podrške za oporavak turizma koji se bazira na gospodarskom oporavku, marketingu i promociji te na jačanju institucija i izgradnji otpornosti.

Podrška EBRD-a i UNWTO-a uključivat će mjerenje utjecaja Covida-19, planove oporavka s poticajima za oživljavanje turističkog sektora i protokole čiji je cilj viša razina sigurnosti i higijene za turiste i zaposlene.

Obuhvaćat će i marketing mjere koje mogu potaknuti turističku potražnju, izgradnju kapaciteta za turističke dužnosnike i tečajeve koji bi trebali pomoći tvrtkama u usvajanju novih protokola.  

Više pročitajte ovdje.

Izvor: Ministarstvo turizma

Foto: EBRD

 

Vaši komentari