Loading...

ECTAA: Objavljena studija o PPO-u

20.12.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Europska komisija objavila je 13. prosinca studiju KPMG-a koja ispituje primjenu posebnog postupka oporezivanja u zemljama članicama EU-a

Zaključci studije naglašavaju da PPO treba i dalje primjenjivati, obzirom da su bitan izvor prihoda za zemlje članice, ali potrebno je doraditi pojedine elemente postupka, navodi se u studiji. Između ostalog, problematizira se nemogućnost odbitka pretporeza, oporezivanja veleprodajnih dobavaljača te opravdanost kalkulacije PPO na bazi transakcije.

U siječnju 2017. godine Europska komisija zadužila je irsku konzultantsku kuću - KPMG, da izradi studiju o primjeni posebnog postupka oporezivanja, prije svega kako bi se razjasnile odredbe postupka i osigurala njihova jednoznačnost u svim zemljama članicama. 

U studiji su sudjelovali tour operatori iz svih zemalja članica, pa tako i Hrvatske, a njenu objavu popratila je i sama ECTAA (European Travel Agents' and Tour Operators' Association), koja od početka primjene PPO-a upozorava na nedostatke istog. 

ECTAA najavljuje organizaciju sastanka svog fiskalnog odbora s predstavnicima Europske komisije kako bi se razmotrili zaključci studije i daljnje radnje u odnosu na doradu odredbi PPO-a.

Studija je dostupna ovdje.

 

Izvor i foto: ECTAA

Vaši komentari