Loading...

ECTAA: zahtjeva se izrada jedinstvenog EU protokola za testiranja na putovanjima

23.09.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Akcija će biti popraćena kampanjom na društvenim mrežama #testdonttrap #noquarantine

Europsko udruženje putničkih agencija i turoperatora (ECTAA) jedan je od supotpisnika otvorenog pisma upućenog predsjednici Europske komisije von der Leyen za ukidanje mjera karantene i izrade zajedničkog EU protokola testiranja.

Zahtjeva se izrada jedinstvenog EU protokola za testiranja na putovanjima od strane medicinske struke, turističkog sektora i samih država članica s ciljem uspostavljanja slobodnog kretanja ljudi, jačanja turističkih aktivnosti te osiguravanja egzistencije za više od 27 milijuna Europljana koji rade u sektoru turizma. Radi se o inicijativi zrakoplovnih tvrtki i zračnih luka te više od 20 europskih turističkih udruženja iz područja željezničkog i cestovnog prometa, hotela, restorana i barova, turističkih agencija i turoperatora, turističkih zajednica, kampova, parkova, taksi prijevoznika.

Akcija će biti popraćena kampanjom na društvenim mrežama #testdonttrap #noquarantine. Ideja je napraviti kratke video zapise s izjavama putnika ili turističkih djelatnika kako bi se pokazalo kako mjere karantene i dalje negativno utječu na naše živote / posao/ planove putovanja.

Priopćenje za medije dostupno je ovdje.

Više o kampanji možete pročitati ovdje.

Izvor i foto: ECTAA

 

Vaši komentari