Loading...

Elite Travel d.o.o. dodijeljen Travelife Partner certifikat

07.06.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Za poslovanje prema načelima održivog razvoja Udruga hrvatskih putničkih agencija dodijelila je agenciji Elite Travel d.o.o. iz Dubrovnika međunarodni Travelife Partner certifikat

Travelife vodeća je inicijativa za osposobljavanje, upravljanje i certificiranje turističkih tvrtki koje su posvećene održivom razvoju. Agencija Elite Travel d.o.o. aktivno je uključena u Travelife sustav od samih početaka njegove implementacije u poslovanje turističkih agencija u Hrvatskoj. Travelife Partner certifikat je 2.faza implementacije, a dodjeljuje se turističkim agencijama i turoperatorima čije je poslovanje u skladu s visokim standardima sustava Travelife, nakon što uspješno prođu postupak audita. Kriteriji pokrivaju ukupno 10 područja, između ostaloga uredsko poslovanje, poštivanje zakona i poslovanje agencije u skladu s ekološkim standardima, brige o očuvanju kulture, tradicije i okoliša u lokalnoj zajednici, suradnje s partnerskim agencijama i drugim dionicima, komuniciranja i educiranja klijenata i dr.

Travelife Partner status omogućava turističkim agencijama informiranje šire javnosti o predanosti tvrtke društveno odgovornom poslovanju i korištenje Travelife Partner loga. Time dodatno osnažuju svoj imidž na domaćem i inozemnom tržištu kao agencije koja ozbiljno i odgovorno pristupa razvoju turizma u Hrvatskoj. Agencije se mogu odlučiti i za treću, najvišu fazu primjene Travelife sustava u poslovanju i stjecanje certifikata Travelife Certified. Certifikat Travelife Certified je priznat kao prvi standard za turoperatore u skladu s kriterijima Vijeća za globalni održivi turizam/Global Sustainable Tourism Council (GSTC)

„Stjecanje Travelife Partner certifikata smatram značajnom potvrdom našeg pristupa i primjene načela održivog poslovanja. Smatram da je za putničku agenciju važno, a i korisno, osvijestiti potrebu očuvanja prirodne i kulturne baštine, društveno odgovornog poslovanja i involviranosti u sveukupne životne tokove zajednice u kojoj djelujemo.

Važno je iz razloga što svoje poslovanje temeljimo na prirodnim, kulturnim, povijesnim i tradicijskim vrijednostima, pa je samim time i njihova zaštita naš vitalni interes. Korisno je zbog toga jer kroz proces aplikacije steknete bolji uvid u vlastito poslovanje, podignete razinu vlastitih stavova o društveno odgovornom poslovanju, a neminovno vam se nametnu, gotovo bezbolne organizacijske promjene, koje vaše poslovanje učine boljim. Postane vam jasno da svi zajedno, malim koracima, možemo brže doći do cilja; društvo u kojem djelujemo učiniti boljim, a ljude zadovoljnijim.

Industrija doživljaja, čiji smo svi mi dio, prepoznat će destinacije i poslovne subjekte koji su spremni napraviti iskorake koji pružaju nadu u očuvanje prirodnih resursa i tradicionalnih vrijednosti, dok su istovremeno spremni stvarati nove vrijednosti ne zapostavljajući socijalnu osjetljivost i doprinos zajednici. Elite Travel će stoga nastaviti graditi svoju Travelife story, pa smo nakon stjecanja Travelife Partner certifikata nastavili raditi na stjecanju Travelife Certified, kao najvećeg stupnja potvrde održivog i društveno odgovornog poslovanja“,  izjavio je gospodin Marko Rešetar, predsjednik Uprave Elite Travel d.o.o.  povodom dodjele Travelife Partner certifikata.

 

Izvor i foto: UHPA

Vaši komentari