Loading...

Eno-gastro specijalisti organizirali radionicu vinskog turizma

19.02.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Specijalisti su u sklopu aktivnosti po prvi put na jednom mjestu okupili predstavnike agencija, vinara, turističkih zajednica i HGK Županijske komore Split

UHPA specijalisti Eno-gastro turizma 10. veljače su organizirali radionicu za djelatnike koji dolaze u izravan kontakt s gostima na vinskim turama. Za edukaciju o kulturi ispijanja vina, pravilnom tijeku degustacije i organoleptičkim svojstvima vina izabrali su, kako kažu za uhpa.hr, vrhunske vinare i stručnjake iz Kaštela, Imotskog, Omiša, Vrgorca i s Hvara.

Pripadnici specijalista eno-gastro turizma veoma su zadovoljni održanom radionicom, ne samo zbog dobrog društva i provoda, nego i zbog svega naučenog i otkrivenog tijekom edukacije.

„Šest vrhunskih vinara predstavilo je petnaest vrsta vina, a kolegica Dunja Kadrić iz Turističke agencije Radmanove mlinice, sa svojom obitelji, oborila nas je s nogu specijalitetima svog restorana“, izjavio je  Dragan Kostadinović, koordinator aktivnosti specijalista Splitsko-dalmatinske županije.

Istaknuo je značaj radionice i zbog toga što su specijalisti u sklopu aktivnosti po prvi put na jednom mjestu okupili predstavnike agencija, vinara, turističkih zajednica i HGK Županijske komore Split.

Splitsko-dalmatinska županije prepuna je manifestacija i prezentacija programa predstavljenih u brošuri Upoznaj Srednju Dalmaciju, koja je nastala suradnjom UHPA-e i TZ Splitsko-dalmatinske, što je, ističe Kostadinović, veliki marketinški korak: 'pohvale stižu sa svih strana, a kolege iz ostatka Lijepe Naše spremaju se za iste pothvate.'

Eno-gastro specijalisti intenzivirali su aktivnosti krajem prosinca 2014. godine na radionici u Zagrebu kada su dogovorene aktivnosti koje uključuje promociju i postavljanje programa agencija. Razgovaralo se o sudjelovanju na specijaliziranim eno-gastro sajmovima, smjeru razvoja klastera specijalista te suradnji unutar eno-gastro specijalizacije.

Edukacija o vinima i autohtonim sortama vina održana je u restoranu Kaštil Slanica, u kanjonu rijeke Cetine. O povijesti vina i vinarstva govorio je Andro Tomić, vinar s otoka Hvara. Zoran Pejović, sommelier i poznavatelj kretanja na turističkom tržištu Splita i Dalmacije, prezentirao je pravilne degustacije nekoliko vrhunskih sorti vina. Pojedinačno su predstavljene turističke mogućnosti vinara s područja Splitsko-dalmatinske županije te se uživalo u hrani pripremljenoj na temu Jela omiške stine, mora i Cetine.

Vaši komentari