Loading...

Četiri hrvatska parka nominirana za certifikat održivog turizma

05.09.2013
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Riječ je o NP Kornati te PP Vransko jezero, Lonjsko polje i Medvednica

Nacionalni park Kornati te parkovi prirode Vransko jezero, Lonjsko polje i Medvednica nominirani su za  Europarkov certifikat za održivi turizam.

U okviru projekta "Parkovi Dinarskog luka", koji provodi svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund for Nature) u suradnji s Europark federacijom, odabrano je 16 parkova iz regije, od kojih čak četiri iz Hrvatske.

Certifikat jamči turistima 'dodanu vrijednost' kao što je promatranje ptica, divljih životinja ili posebne kulturne vrijednosti. Takve parkove, npr. u Provansi, tijekom tri ljetna mjeseca posjeti oko šest milijuna turista, javlja HRT.

Projekt je počeo lani u siječnju, a trajat će do kraja 2014. godine. Financiraju ga Ministarstvo vanjskih poslova Norveške i MAVA fondacija. Ciljevi su umrežavanje svih zaštićenih područja regije te izgradnja njihovih kapaciteta i edukacija zaposlenika.

Podsjetimo, UHPA među svojim članovima provodi projekt održivog turizma Travelife. Riječ je o vodećoj inicijativi za osposobljavanje, upravljanje i certificiranje turističkih tvrtki posvećenih održivom razvoju. 

Vaši komentari