Loading...

EU fondovi: Uručeni ugovori vrijedni 70 mil. kuna

23.06.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Deset projekata dobiva novac EU za razvoj poslovne infrastrukture na lokalnoj razini, a među njima je i projekt izgradnje i opremanja Centra za promatranje ptica u Nijemcima

U sklopu trećeg poziva za Shemu dodjele bespovratnih sredstva za poslovnu infrastrukturu prošli tjedan su predstavnicima iz devet hrvatskih gradova i općina uručeni ugovori za deset projekata ukupno vrijednih 70 milijuna kuna.  Projekti  će se sufinancirati sredstvima iz  Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. godine.

„Pojedinačna vrijednost projekata kreće se od 3,3 do 10,4 milijuna kuna, a visina pojedinačnih EU potpora od 2,8 do 7,6 milijuna kuna“, kazao je ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić povodom svečanog uručenja ugovora.

Bespovratna sredstva dobili su projekt razvoja regionalne ICT mreže u poduzetničkom centru u Donjem Miholjcu, projekt izgradnje pristupnih cesta Poduzetničkoj zoni u Virovitici, kao i projekt izgradnje Rekreacijsko-sportskog centra u Senju.

Isto tako, bespovratna sredstva EU koristit će se za izgradnju i opremanje Centra za promatranje ptica u Nijemcima, te  za izgradnju i opremanje prijemnog centra Repušnice, kao moslavačkih vrata u park prirode Lonjsko polje, dok je grad Zadar dobio sredstva za projekt povećanja mogućnosti samozapošljavanja kroz uspostavu tzv. coworking prostora, javlja HRT

Gradu Drnišu sredstva će biti dodijeljena za projekt razvoja turizma na rubnim područjima Nacionalnog parka Krka, dok su predstavnicima grada Šibenika uručena dva ugovora o sufinanciranju.

Spomenimo, cilj Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu odnosio se na ulaganje u razvoj nove i postojeće infrastrukture u poslovnim zonama, razvoj novih i postojećih poslovnih inkubatora i ostalih subjekata za pružanje potpore malom i srednjem poduzetništvu te ulaganje u razvoj javne turističke infrastrukture, što će u konačnici rezultirati razvojem i jačanjem sektora malog i srednjeg poduzetništva te stvaranjem novih radnih mjesta, posebice u slabije razvijenim područjima.

Izvor: hrt, safu.hr

Vaši komentari