Loading...

Europska komisija za putovanja objavila kvartalno izvješće

29.07.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Potražnja za turizmom u Europi održat će uzlaznu putanju tijekom 2019.

Europska komisija za putovanja (ETC) je u svojem posljednjem kvartalnom izvješću "Europski turizam - trendovi i perspektive 2019" pokazala da će potražnja za turizmom u Europi održati uzlaznu putanju tijekom 2019.godine. Predviđa se stopa rasta od 3,6%, što je više od godišnjih povijesnih prosjeka iz razdoblja 2008.-2018., ali je niža od one iz 2018. godine (6,1%).

Što se tiče rasta dolazaka najuspješnija je bila Balkanska regija. Crna gora, Slovenija i Grčka su pokazale prednosti proširene turističke sezone i nišnog marketinga. S druge strane, Island, Rumunjska i Estonija zabilježile su pad u razdoblju do travnja.

Među ključnim europskim tržištima kao SAD i Kina se i dalje ističu po doprinosu rasta europskog turizmaKineski putnici su usredotočeni uglavnom na južna/mediteranska područja kao što su Crna gora, Cipar i Hrvatska. Dok su najznačajnije povećanje putnika iz SAD-a zabilježili Grčka, Turska i Cipar.

„Jasno nam je da će održavanje rasta u 2019. biti puno izazovniji nego 2018. godine. Europa mora uskladiti svoj tržišni miks, identificirati segmente koji se ne održavaju i dodatno proširiti svoje razumijevanje paneuropskih proizvoda.“, izjavio je Eduardo Santander, izvršni direktor ETC-a.

Više o temi pročitajte ovdje.

Video pogledajte ovdje.

Izvor: Turizmoteka

Foto: Europska komisija za putovanja (ETC)

Vaši komentari