Loading...

Europski parlament usvojio tekst Direktive o paket aranžmanima

30.10.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

U pripremi direktive sudjelovali su i hrvatski predstavnici, među kojima i predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Boris Žgomba

Europski parlament usvojio je, 27. listopada, tekst direktive o paket aranžmanima koji će na snagu stupiti objavom u službenom listu Europske unije, a to će se najvjerojatnije dogoditi do kraja 2015. godine ili početkom 2016. godine.
 
U pripremi direktive sudjelovali su i hrvatski predstavnici, među kojima i predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i potpredsjednik Europskog udruženja nacionalnih udruga tih agencija (ECTAA) Boris Žgomba koji pozdravlja donošenje novih pravila, tim više što se ta pravila nisu mijenjala od 1990.
 

"Ovu smo odluku dugo čekali, a najvažnije je da su sada prava putnika koji kupuju paket putovanja online i fizički u agencijama jednako zaštićena, kao i interesi industrije, jer se smanjuje i utjecaj nelojalne konkurencije online agencija", ocjenjuje Žgomba.

 
Ističe i da se time agencijama ništa bitno ne mijenja u poslovanju, no bitna je promjena s aspekta tržišnog natjecanja, koje bi trebalo biti pravednije jer su svi 'kanali' prodaje u istoj poziciji.
 
"U Hrvatskoj su svi 'kanali' prodaje paket aranžmana i do sada bili uglavnom 'pošteni' prema kupcima jer svi oni koji su aranžman kupili u Hrvatskoj, bilo online ili tradicionalno, uvijek znali kome se mogu obratiti i tko je odgovaran u slučaju nepredviđenih problematičnih ili drugih situacija", zaključuje Žgomba.
 
Tekst Direktive dostupan je na idućem ovdje
 
 

Vaši komentari