Loading...

Festival Fiumare – povijest koju pokreću jedra

26.05.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

U razdoblju od 31. svibnja do 7. lipnja festival u Rijeci će svakodnevno vraćati posjetitelje ''100 godina u prošlost"

Svečano otvorenje festivala održat će se 1. lipnja 2017. u 12.30 sati ispred HNK Ivana pl. Zajca uz bogati kulturno-zabavni program, te ovogodišnju novost - uprizorenje spašavanja Rijeke od razaranja od strane engleske flote, u kojem je glavnu ulogu odigrala Karolina Riječka.

Uprizorenje će se odigrati 2. lipnja u akvatoriju ispred Gata Karoline Riječke, a u spektaklu će sudjelovati brodovi „Kraljica mora“, „Otac Roko“, „Paša“ i tradicijske barke na jedra Istre i Kvarnera.

Ovogodišnje izdanje manifestacije Fiumare – kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije najavljeno je na botelu Marina od 31. svibnja do 7. lipnja, a posjetitelje će svakodnevno vraćati “100 godina u prošlost", u doba kada je prostor uz Mrtvi kanal bio mjesto svakodnevnog intenzivnog trgovačkog prometa. Povezujući pomorsku i trgovačku tradiciju prošlosti s današnjom svakodnevnicom, Fiumare će i ove godine biti svojevrsni vremeplov na autentičnim lokacijama Mrtvog kanala i Verdijeve ulice, a uz Korzo, tradicijske će barke zauzeti i cijeli riječki akvatorij i luku.

U sklopu predstavljanja održalo se i otvorenje izložbe fotografija članova Fotosaveza PGŽ „Jedra Kvarnera“ te prezentacija Jakova Karmelića na temu „Što je to festival Fiumare“, a sve uz gastronomsku ponudu Kuće krčkog pršuta Žužić.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama.

 

Izvor: Turistička zajednica Grada Rijeke 

Vaši komentari